ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης Μηχανολογικών Κατασκευών

Αθήνα 26.1.2016, 20:08

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)  με τίτλο: «Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης Μηχανολογικών Κατασκευών», καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση για 35 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών, με έναρξη φοίτησης το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Η παρακολούθηση του Προγράμματος προϋποθέτει την καταβολή διδάκτρων 1.100 ευρώ για καθένα από τα 3 εξάμηνα φοίτησης. Επιπλέον το ΠΜΣ παρέχει χρηματοδότηση για τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών σε επιστημονικά συνέδρια για παρουσίαση εγκεκριμένων άρθρων. Proslipsis.gr

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς και όλων των άλλων ΑΕΙ, ΤΕΙ και Στρατιωτικών Σχολών της ημεδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων άλλων ομοταγών Ανωτάτων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. 
Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Μάρτιο του 2016. Οι εισακτέοι, ο μέγιστος αριθμός των οποίων ορίζεται σε τριάντα πέντε (35), θα επιλεγούν με βάση τις κείμενες διατάξεις. Οι υποψήφιοι ενδέχεται, κατά την διαδικασία επιλογής, να κληθούν σε προφορική συνέντευξη- επιστημονική συζήτηση, η οποία και θα συνεκτιμηθεί στην τελική επιλογή. Κριτήρια επιλογής αποτελούν το βασικό πτυχίο, η κατοχή άλλου μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών, η ύπαρξη επιστημονικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια, η κατάθεση συστατικών επιστολών, η διδακτική, ερευνητική και επαγγελματική προϋπηρεσία, η γνώση ξένων γλωσσών και η προφορική συνέντευξη-επιστημονική συζήτηση.

Το Πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε θέματα Σχεδιασμού και Ανάλυσης των Κατασκευών στις Επιστήμες του Μηχανικού, με κεντρικό στόχο τη συμβολή στη 
δημιουργία στελεχών έρευνας, εκπαίδευσης και βιομηχανίας με υψηλή και διεθνώς ανταγωνιστική ειδίκευση.

Το πρόγραμμα των μεταπτυχιακών μαθημάτων περιλαμβάνει μαθήματα και σεμινάρια. Η παρακολούθηση των μαθημάτων διαρκεί δύο εξάμηνα, ενώ στο τρίτο εξάμηνο εκπονείται η Μεταπτυχιακή Εργασία. Κατά το Α΄ και το ΒΆ εξάμηνο φοίτησης οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν επιτυχώς σε πέντε (5) μαθήματα, που αντιστοιχούν σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες−ECTS. Κατά το Γ΄ εξάμηνο οι φοιτητές πρέπει να εκπονήσουν μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, η οποία αντιστοιχεί σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες−ECTS. Η διπλωματική εργασία μπορεί να ανατεθεί με το πέρας του πρώτου εξαμήνου φοίτησης. Για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. απαιτούνται ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες−ECTS.
 Proslipsis.gr
Τα μαθήματα του ΠΜΣ διεξάγονται απογευματινές ώρες κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, ή/και Σαββατοκύριακα, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα μέρους των διαλέξεων με τηλεκπαίδευση. Παρέχεται η δυνατότητα μερικής φοίτησης σε εργαζομένους, υπό προϋποθέσεις.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μόνον ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση asavaidis@aspete.gr μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2016, με την αποστολή των ακόλουθων δικαιολογητικών:
1) Αίτηση υποψηφιότητας, από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://structures.aspete.gr
2) Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
3) Αναλυτική Βαθμολογία. Οι τελειόφοιτοι πρέπει να στείλουν την τρέχουσα βαθμολογία.
4) Συστατικές επιστολές, αν υπάρχουν. Proslipsis.gr
5) Ότι άλλο θεωρείται από τους υποψήφιους ενισχυτικό της υποψηφιότητάς τους.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα κληθούν να καταθέσουν πλήρη φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών. 

Πληροφορίες: ΑΣΠΑΙΤΕ, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ», Αμαρούσιο (Σταθμός “Ειρήνη” ΗΣΑΠ), Ν. Ηράκλειο Αττικής, ΤΚ 141 21, υπόψη: Αν. Καθηγητή Α. Σαββαΐδη. Τηλ.: 210-2896830 και 6983521480, e-mail: asavaidis@aspete.gr, ιστοσελίδα: http://structures.aspete.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved