ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
ΑΠΘ | Ο Κανονισμός του αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού: Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές Σπουδές

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.11.2019, 05:49

Τον Κανονισμό του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές Σπουδές (Film and Television Studies)» του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενέκρινε η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

«Συνεκτιμώντας τις ανάγκες της χώρας και συμμορφούμενο με τις διεθνείς πρακτικές και τη λειτουργία αντίστοιχων τμημάτων από τη δεκαετία του 1970 στην Ευρώπη και Αμερική σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές Σπουδές» είναι η εξασφάλιση επιστημονικής επάρκειας των σπουδαστών και σπουδαστριών, η εξειδίκευση και η καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων και γνώσεων στα γνωστικά αντικείμενα των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών θεωρητικών/ιστορικών σπουδών που θεραπεύονται στο Τμήμα, η προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας, καθώς και η ανάδειξη νέας επιστημονικής γνώσης.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η υψηλού επιπέδου καλλιέργεια και προαγωγή του οπτικού γραμματισμού: α) στην ιστορία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, β) στα διαφορετικά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά είδη, γ) στην εκμάθηση των σύγχρονων θεωρητικών μοντέλων που αφορούν στην αναπαράσταση και δ) στη διεπιστημονική προσέγγιση των οπτικοακουστικών κειμένων.

Το Πρόγραμμα είναι αγγλόφωνο, καθώς στόχος είναι να καταστεί το Τμήμα Κινηματογράφου και κατΆ επέκταση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κέντρο των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών θεωρητικών / ιστορικών σπουδών του Δεύτερου Κύκλου Σπουδών στην Νοτιανατολική Ευρώπη.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β', αρ. φύλλου 3991|2019.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved