ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης | Ίδρυση του Μεταπτυχιακού: Νευροεπιστήμες. Διασύνδεση βασικής έρευνας με κλινική εφαρμογή

Proslipsis.gr | Αθήνα 08.03.2022, 20:00

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενέκρινε την ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Νευροεπιστήμες. Διασύνδεση βασικής έρευνας με κλινική εφαρμογή» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή και απόκτηση υψηλού επιστημονικού επιπέδου θεωρητικών και εφαρμοσμένων γνώσεων στον τομέα των νευροεπιστημών. Οι πτυχιούχοι του προγράμματος θα λάβουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στις βασικές και κλινικές νευροεπιστήμες. Επιπλέον, αναμένεται να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να εφαρμόσουν, αλλά και να αξιοποιήσουν περαιτέρω την αποκτηθείσα γνώση στην μετέπειτα καριέρα τους μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, εφαρμογής στη κλινική πράξη, σύνδεσης με την αγορά εργασίας και διιδρυματικών διασυνδέσεων.

Το Πρόγραμμα προσανατολίζεται επίσης και στην ανάπτυξη των κριτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου και για ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο των νευροεπιστημών. Καθοδηγητική φιλοσοφία του είναι αφενός να εξασφαλίσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές σταθερά θεμέλια, σύγχρονες γνώσεις, μεθόδους και βασικές αρχές που θα τους καταστήσουν ικανούς για συνεχή εκπαίδευση, βελτίωση και δημιουργία καινοτομικού πνεύματος με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, και αφετέρου να καλλιεργήσει σε αυτούς τις κριτικές και δημιουργικές δεξιότητες που απαιτεί μια κοινωνικά και δεοντολογικά υπεύθυνη επαγγελματική δραστηριότητα. Τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί και η πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών/-τριών σε θέματα της ειδίκευσής τους.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 966|2022.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved