ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
ΕΛΜΕΠΑ: Θέσεις στο Δι-ιδρυματικό Μεταπτυχιακό: Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές

Proslipsis.gr | Αθήνα 15.11.2022, 13:44

Τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), τα τμήματα Χημείας και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας προσκαλούν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή αιτήσεων για τον πέμπτο κύκλο του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές – Nanotechnology for Energy Applications» (ΦΕΚ 1973/01-06-2018).

Σκοπός του Προγράμματος αυτού είναι η εκπαίδευση, η γνώση και η υψηλή εξειδίκευση στην τεχνολογία των νανοδομημένων ημιαγωγών, για την ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών τους στις σύγχρονες επιστήμες της νανοτεχνολογίας, με έμφαση στην ενέργεια. Ειδικότερα, στόχος του ΔΠΜΣ είναι η ανάδειξη νέων επιστημόνων με θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες, με έντονο διεπιστημονικό χαρακτήρα, για την ανάπτυξη και προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις της έρευνας, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο 2023, ενώ η χρονική διάρκεια για την απονομή του διπλώματος ορίζεται σε τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα πλήρους φοίτησης, με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι ελληνική και η αγγλική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο Κρήτης στις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ, του Πανεπιστήμιου Κρήτης και του ΙΤΕ

Οι υποψήφιοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να γίνουν δεκτοί πρέπει να είναι πτυχιούχοι Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνείων, και Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ, καθώς και αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ πανεπιστημίων της αλλοδαπής.  Επίσης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του ΔΠΜΣ τον Φεβρουάριο 2023. Η υποβολή αιτήσεων για το ΔΠΜΣ γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.mscnano.gr. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Ιανουαρίου 2023 και ημερομηνία διεξαγωγής συνεντεύξεων υποψηφίων φοιτητών είναι η 3η Φεβρουαρίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται για πληροφορίες την ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ., στη διεύθυνση: https://www.mscnano.gr. Τηλ: +30 2810379157. E-mail: mscnano@hmu.gr.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved