ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
ΕΑΠ - ΙΙΒΕΑΑ | Ίδρυση Μεταπτυχιακού: Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.08.2023, 18:03

Ιδρύεται Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» (Precision Medicine and Novel Therapies-PRETH) της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Αναλυτικά:

Η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» (στην αγγλική «Precision Medicine and Novel Therapies» PRETH), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, τις διατάξεις του ν. 4485/2017 (A’ 114) και τις διατάξεις του ν. 2552/1997 (Α’ 266) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Το περιεχόμενο του Προγράμματος «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» περιλαμβάνει ένα εστιασμένο σύνολο βασικών ενοτήτων που ειδικεύονται σε πολλές πτυχές της Ιατρικής Ακριβείας. Εμπεριέχει τη σύγχρονη θεματολογία αιχμής στις βιοεπιστήμες και στην ιατρική, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα πεδία της διαγνωστικής, των γενετικών αναλύσεων και των κλινικών μελετών-δοκιμών. Διαρθρώνεται σε εξαμηνιαίες Θεωρητικές και Εργαστηριακές Θεματικές Ενότητες εμπλουτίζοντας τη θεωρία με την πρακτική εξοικείωση των συμμετεχόντων στα σύγχρονα εργαστήρια της ΣΘΕΤ του ΕΑΠ και του ΙΙΒΕΑΑ. Γλώσσα διδασκαλίας όλων των Θεματικών Ενοτήτων, καθώς και της εκπόνησης της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας είναι η αγγλική.

Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο «Precision Medicine and Novel Therapies». Ο τίτλος θα απονέμεται από τη ΣΘΕΤ του ΕΑΠ με μνεία ότι πρόκειται για Διιδρυματικό ΠΜΣ του ΕΑΠ και του ΙΙΒΕΑΑ.

Η έναρξη του Προγράμματος αναμένεται τον Μάρτιο του 2024. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved