ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος | Ο Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Proslipsis.gr | Αθήνα 05.12.2023, 15:21

Η Σύγκλητος του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδος ενέκρινε τον κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος μπορούν να προσφέρουν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών, μετά την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ), για τη λήψη διδακτορικού διπλώματος. Τα Προγράμματα Διδακτορικών Σπουδών (ΠΔΣ) παρέχουν εξειδίκευση και εμβάθυνση στα κύρια γνωστικά πεδία των Τμημάτων, των Σχολών και των προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, αλλά και σε συγγενή πεδία που διδάσκονται στα Τμήματα και τις Σχολές και θεραπεύονται μέσω μετεκπαίδευσης και έρευνας.

Οι Διδακτορικές Σπουδές αποβλέπουν αφενός στην προαγωγή της γνώσης και στην παραγωγή υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας και αφετέρου στη δημιουργία επιστημόνων ικανών να αναλάβουν αυτόνομη έρευνα συμβάλλοντας ως εκ τούτου στην πρόοδο της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της έρευνας. Οι απόφοιτοι των διδακτορικών προγραμμάτων προορίζονται να στελεχώσουν το ερευνητικό, επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό δυναμικό της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Παράλληλα, τα διδακτορικά προγράμματα αποτελούν για τα Τμήματα, τις Σχολές, αλλά και το Πανεπιστήμιο συνολικά, πηγή ακαδημαϊκού κύρους και διεθνούς αναγνώρισης και συμβάλλουν στην προαγωγή της έρευνας με έμφαση στη δημοσίευση της επιστημονικής εργασίας που συντελείται στο πλαίσιό τους.

Το Διδακτορικό Δίπλωμα αποτελεί ακαδημαϊκό τίτλο, ο οποίος πιστοποιεί την εκπόνηση πρωτότυπης 
επιστημονικής έρευνας και την ουσιαστική συνεισφορά του/της κατόχου του στην εξέλιξη της επιστήμης και της γνώσης στον αντίστοιχο επιστημονικό κλάδο.

Στον παρόντα Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών αποτυπώνονται η δομή και οι κανόνες λειτουργίας του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος, όπως αυτός καταρτίστηκε με βάση την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος 10/02.05.2023 - θέμα 2ο Ημερήσιας Διάταξης, εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (7η/21.11.2023 συνεδρίαση), δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Τμήματος και κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 6826|2023. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved