ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eπιδοτούμενα σεμινάρια Επιστροφή    
Επιδοτούμενο σεμινάριο δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη

Proslipsis.gr | Αθήνα 5.9.2019, 11:11

Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης/Εξειδίκευσης διάρκειας 380 ωρών (140 ώρες θεωρία και 240 ώρες Πρακτική Άσκηση), με τίτλο: «Νέες Προσεγγίσεις στη Δημοσιογραφία». 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η δημοσιογραφία εξελίσσεται διαρκώς σε νέα πεδία που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο, τη διάθεση της πληροφορίας σε διάφορες μορφές, την τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών.  Αυτό, από τη μεριά του, προϋποθέτει την ανάγκη αναβάθμισης του επαγγέλματος του δημοσιογράφου και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που στην παραδοσιακή δημοσιογραφία δεν υπάρχουν. Περαιτέρω, η αλλαγή αυτή  φέρνει  σημαντικές  αλλαγές  τόσο στον τρόπο λειτουργίας, όσο και στη μορφή που έχουν οι δημοσιογραφικές επιχειρήσεις και οργανισμοί.

Στα  παραπάνω  ζητούμενα  της  σύγχρονης  δημοσιογραφίας εστιάζεται  και  η  ανάγκη  για  την  υλοποίηση προγραμμάτων  κατάρτισης  ως  παρέμβαση  που  στόχο  θα  έχει  την  ενδυνάμωση  των  δεξιοτήτων  των δημοσιογράφων ώστε να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος».

Αιτήσεις
Το  Πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 25 άνεργοι, εκ των  οποίων 20 δημοσιογράφοι - απόφοιτοι δημοσιογραφικών σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων - ΤΕΙ) και 5 δημοσιογράφοι απόφοιτοι ΙΕΚ (με πιστοποίηση).

Οι  ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν έντυπη αίτηση, η οποία είναι αναρτημένη στη ιστοσελίδα του Οργανισμού,  από τη Δευτέρα 9 έως και την Tετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δημιουργία πινάκων αξιολόγησης.

Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί μόνο ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά)  από  τον/την  υποψήφιο/α, στο ΚΕΚΘεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης  73,  57013, Ωραιόκαστρο, τηλ.: 2310-699769).

Κριτήρια επιλογής
Οι  καταρτιζόμενοι θα επιλεγούν από Πρωτοβάθμια  Επιτροπή Επιλογής, η οποία θα δημιουργηθεί από τον ΟΑΕΔ και το Αθηναϊκό και  το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ- ΜΠΕ .

Τα κριτήρια επιλογής είναι η ενεργή κάρτα ανεργίας, ο βαθμός πτυχίου (βαθμός χ 30 μόρια) και ο σχετικός μεταπτυχιακός τίτλος (100 μόρια).

Τα κριτήρια επιλογής πτυχιούχων ΙΕΚ είναι τα εξής:
- Η ενεργή κάρτα ανεργίας.
- Η Πιστοποίηση του Πτυχίου ΙΕΚ από τον ΕΟΠΠΕΠ.
- Ο βαθμός Απολυτηρίου Λυκείου (βαθμός χ 30 μόρια).
Με βάση τα συνολικά μόρια που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος, θα καταταγεί με φθίνουσα ταξινόμηση  σε  Προσωρινό  Πίνακα  Κατάταξης  υποψηφίων καταρτιζομένων  πτυχιούχων  ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και σε αντίστοιχο πίνακα αποφοίτων ΙΕΚ.

Οι  ανωτέρω Πίνακες θα αναρτηθούν στο ΚΕΚ Θεσσαλονίκης και στην  ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Προσωρινοί επιτυχόντες θα θεωρούνται οι 20 πτυχιούχοι Πανεπιστημίων - ΤΕΙ με τα περισσότερα μόρια και οι 5 απόφοιτοι ΙΕΚ με τα περισσότερα μόρια από τους αντίστοιχους πίνακες.

Μετά  την  πιθανή  υποβολή  ενστάσεων  (δικαίωμα  ένστασης  επί  των  Προσωρινών  Πινάκων Κατάταξης δίνεται στους υποψηφίους καταρτιζόμενους κατά το χρονικό διάστημα των πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημέρα ανακοίνωσης  των  Προσωρινών  Πινάκων  Κατάταξης)  στη Δευτεροβάθμια  Επιτροπή  Επιλογής  Καταρτιζομένων,  θα ανακοινωθούν οι Τελικοί  Πίνακες Κατάταξης και θα κληθούν οι επιτυχόντες. Επίσης θεωρούνται επιτυχόντες και όσοι έχουν ίσο αριθμού μορίων με τον τελευταίο επιτυχόντα.  Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θεωρούνται επιλαχόντες και θα κληθούν σε περίπτωση που προκύψουν κενές θέσεις κατάρτισης Επίδομα Καταρτιζομένων.

Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν επίδομα 2 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

Η υλοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων του προγράμματος θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, στις δομές του ΚΕΚ Θεσσαλονίκης. Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ- ΜΠΕ θα παράσχει τις θέσεις Πρακτικής Άσκησης των καταρτιζομένων.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Οι θεματικές ενότητες ανά ώρες
1 Ο δημοσιογράφος στην εποχή των νέων μέσων  4
2 Δημοσιογραφική δεοντολογία και πνευματικά δικαιώματα 4
3 Επικοινωνιακή διαχείριση κρίσης 12
4 Γλωσσικός οδηγός δημοσιογραφίας 10
5 Η τεχνική της συνέντευξης (αντιπαραθετική, πορτραίτο κλπ) 6
6 Η είδηση στην εποχή του διαδικτύου – Αναζήτηση πηγών 6
7 Εφημερίδα, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο στην εποχή του internet 12
8 Αθλητική δημοσιογραφία, διαδίκτυο και τηλεοπτική μετάδοση 12
9 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εργαλεία πρακτικές και τρόποι μέτρησης της επιτυχίας στο διαδίκτυο. Προσωποποιημένη περιγραφή στις ενημερώσεις του face book 24
10 Βίντεο και φωτογραφία στην εποχή του internet 6
11 Τεχνολογία του 360 videoκαι του VRv. Εικονική πραγματικότητα Τρισδιάστατα γραφικά  20
12 Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων 4
13 Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΑΠΕ-ΜΠΕ,(τα είδη του ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ τρόποι διανομής και ελέγχου της είδησης).  4
14 Τήρηση ενός σαφούς τυποποιημένου τύπου δημιουργίας της είδησης για το Πρακτορείο 12
15    Ασφάλεια και Υγιεινή στο χώρο εργασίας 4 16   
Πρακτική Άσκηση 240
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved