ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες Ρυθμίσεις Επιστροφή    
Καταστάσεις προσωπικού και ωρών εργασίας υποβάλλουν οι επιχειρήσεις (18/9/07)

 

Αθήνα 18.9.2007, 18:02
Ξεκίνησε στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας και θα συνεχισθεί έως τις 15 Νοεμβρίου 2007 η υποβολή καταστάσεων προσωπικού και ωρών εργασίας από επιχειρήσεις.

Η αυξημένη προσέλευση των ενδιαφερομένων που διαπιστώνεται συνήθως κατά τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας έχει ως συνέπεια την υπερφόρτωση των υπηρεσιών και τη δυσαρέσκεια του κοινού για τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Απασχόλησης καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν άμεσα και έγκαιρα στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίας του ΣΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται  ότι βάσει νόμου όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες στις καταστάσεις προσωπικού να αναγράφουν τον Τεχνικό Ασφαλείας, ενώ όσες από αυτές απασχολούν πάνω από 50 εργαζόμενους, πρέπει να αναγράφεται και ο Ιατρός Εργασίας, καθώς και το ωράριο εργασίας αυτών στην επιχείρηση.

Η ορθότητα και η ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στις καταστάσεις προσωπικού, τα οποία αποτυπώνουν την ταυτότητα της επιχείρησης, του προσωπικού της και το εφαρμοζόμενο σε αυτή ωράριο εργασίας αποτελούν ευθύνη του εργοδότη, κατά του οποίου επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη υποβολή ή την πλημμελή συμπλήρωση της κατάστασης ή του προγράμματος.

Η παραλαβή από τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ των καταστάσεων προσωπικού και ωρών εργασίας, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση θεώρηση ή έγκριση του περιεχομένου τους.  Παρ΄ όλα αυτά θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.

Βάσει του νόμου 3385/2005 (ΦΕΚ 210 Α’) το πρόστιμο για κάθε παράβαση της εργατικής νομοθεσίας (άρα και για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη υποβολή ή πλημμελή συμπλήρωση της κατάστασης προσωπικού) καθορίζεται σε τουλάχιστον 1.000 έως 30.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved