ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τέρι Ράιντκε: Πολλή βία κατά των γυναικών στο διαδίκτυο

Αθήνα 27.4.2016, 16:54

Έκθεση για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή, συζητά και ψηφίζει στις 27 και 28 Απριλίου, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εισηγήτρια του ΕΚ Τέρι Ράιντκε (Πράσινοι, Γερμανία) μίλησε πριν από την ολομέλεια για τους λόγους της υποεκπροσώπησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορίας των επικοινωνιών αλλά και για τους κινδύνους διαδικτυακής βίας με βάση το φύλο και την αντιμετώπισή τους.

«Η βία κατά των γυναικών, δεν είναι κάτι που προέρχεται από το διαδίκτυο», λέει η κ. Ράιντκε. «Είναι απλά μια νέα πλατφόρμα, στην οποία η βία κατά των γυναικών αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο ψηφιακός κόσμος είναι η έκφραση μιας κοινωνίας στην οποία υπάρχει πολλή βία εναντίον των γυναικών. Οι γυναίκες, ειδικά εκείνες που είναι δραστήριες στο διαδίκτυο, μπορεί να απειλούνται, να καταδιώκονται ή να παρενοχλούνται και αυτό να καταλήξει στη σωματική βία. Συχνά υπάρχει ένα πλαίσιο στο ποινικό δίκαιο αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά βήματα για να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή. Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές πρέπει να εκπαιδευτούν καλύτερα, πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το διαδίκτυο δεν έχει σύνορα. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει δίκτυα, που καταπολεμούν τέτοιας μορφής βία. Επίσης, το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών».

Στο ερώτημα «πού βρίσκεται η γραμμή ανάμεσα στην ελευθερία του λόγου και την προστασία των χρηστών του διαδικτύου;», η κ. Ράιντκε απαντά: «Η ελευθερία του λόγου, ειδικά στο διαδίκτυο, αποτελεί το απόλυτο θεμέλιο του κοινωνικού διαλόγου, παρ 'όλα αυτά, η ελευθερία του λόγου σταματά όταν ξεκινούν απειλές και ύβρεις. Όταν ενσυνείδητα εκφοβίζονται οι άνθρωποι στο Facebook και στο Twitter, ειδικά οι γυναίκες , για παράδειγμα οι φεμινίστριες ακτιβίστριες, τότε κλιμακώνεται η κατάσταση και από απλές προσβολές περνάνε στις απειλές για σωματικές βλάβες, για βιασμούς. Αυτή δεν είναι ελευθερία του λόγου και σε αυτό πρέπει να αντιδράσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στην έκθεση της ΕΕ αναφέρεται ότι στην Ευρώπη μόνο το 9% των προγραμματιστών και το 19% των επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορίας των επικοινωνιών, είναι γυναίκες. Γιατί, άραγε, υποεκπροσωπούνται οι γυναίκες σε αυτόν τον τομέα και τι μπορεί να γίνει για να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών;

«Ο τομέας της τεχνολογίας και της πληροφορίας των επικοινωνιών, κυριαρχείται από άντρες, που συχνά έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην αισθάνονται ότι ενθαρρύνονται να γίνουν επιχειρηματίες ή να υποβάλλουν αιτήσεις για τέτοιες θέσεις εργασίας. Αυτό δεν είναι κακό μόνο για τις γυναίκες αλλά για ολόκληρη την κοινωνία, καθώς χάνονται πολλές δυνατότητες. Με αυτή την έκθεση θέλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν ξεκάθαρα μέσα για να αλλάξει αυτό, όπως για παράδειγμα οι πιο στοχευμένες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα, ειδικά αυτές που δίνουν τις δυνατότητες στις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια με τα οποία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μικρές νέες επιχειρήσεις».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved