nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Ανοίγουν» 46.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι τον Δεκέμβριο

Αθήνα 2.7.2017, 23:44

Σαράντα έξι χιλιάδες θέσεις προσωρινής απασχόλησης (και κατάρτισης) θα «ανοίξουν» στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας, πολλών συγχρηματοδοτούμενων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην εφημερίδα Documento και τον δημοσιογράφο Βασίλη Αγγελόπουλο.

Τα προγράμματα, που θα εστιάζουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και σε χαρακτηριστικά ανέργων, είναι τα εξής:

- Τον Ιούλιο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που είναι σε ηλικία 55 ετών, κοντά στη συνταξιοδότηση, σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού (δήμους και σε περιφέρειες), επιδοτώντας το 50% του μισθολογικού κόστους μέχρι τα 600 ευρώ. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 12 μήνες. 

- Τον Ιούλιο θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος κοινωφελούς εργασίας στους 17 δήμους – υψηλούς θύλακες ανεργίας για περίπου 3.500 ωφελούμενους, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα για τους 34  δήμους για περίπου 6.000 ωφελούμενους.

- Πρόγραμμα απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) για 1.000 άτομα θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο.

- Τον Ιούλιο θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ πρόγραμμα για 1.135 θέσεις στον κλάδο της υγείας.

- Στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 4.000 ωφελούμενους. 

- Στο digital marketing στον τουρισμό θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 2.500 ωφελούμενους.  

- Στον κλάδο των υποδομών και μεταφορών θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες πρόγραμμα για 3.500 ωφελούμενους. Το πρόγραμμα προέκυψε λόγω της μεγάλης επένδυσης της Fraport. 

- Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 1.000 ανέργους, ηλικίας 25 – 29 στον κλάδο των τεχνολογιών, της πληροφορικής και των  τηλεπικοινωνιών.

- Πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικών σχεδίων για 1.700 άνεργους ηλικίας 18 – 29 ετών. 

- Παρέμβαση για 8.000 νέους έως 24 ετών. 

- Ειδικό πρόγραμμα επανένταξης 470 μακροχρόνια ανέργων σε εγγειοβελτιωτικά έργα.

Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου είπε ότι διερευνάται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης, με διάρκεια γύρω στους οκτώ μήνες, σε  επενδύσεις όπως του Ελληνικού, της Philip Morris, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Παπαστράτου, του ομίλου «Μυτιληναίος» στα αλουμίνια, της TEMES AE σε τουριστικά καταλύματα στον κόλπο του Ναυαρίνου.  

Σημαντικές πρωτοβουλίες
Η υπουργός ανέδειξε ως σημαντικά δύο στοιχεία της πολιτικής του υπουργείου της:

1. Την αλλαγή του συστήματος καταγραφής των ανέργων. Όλοι οι άνεργοι θα περνάνε από re-profiling, δηλαδή μέσα από μια συνέντευξη όπου θα καταγράφονται τα προσόντα τους, αλλά και οι δυσκολίες τους στην εύρεση εργασίας. Έτσι ελπίζεται ότι θα δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο ατομικό σχέδιο δράσης και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα έχουν καλύτερη στόχευση.

2. Την κοινωνική οικονομία. Ο νόμος 4430/2016 έφερε, κατά την υπουργό, μια καινούργια αισιοδοξία, με αποτέλεσμα περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις να κάνουν εγγραφή στο σχετικό μητρώο. Στην πραγματικότητα τα εγχειρήματα που είχαν τα χαρακτηριστικά ενεργούς επιχείρησης ήταν περίπου 300. Τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του νέου νόμου κατατέθηκαν 250 αιτήσεις για καινούργιες επιχειρήσεις και μάλιστα σε πολλές καινούργιες δημιουργικές δραστηριότητες στον αγροδιατροφικό τομέα και στον τομέα της πληροφορικής. «Στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας το υποκείμενο υπερβαίνει το «εγώ» και προτάσσει το «εμείς»πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας», τόνισε η υπουργός. 
 

© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved - Web Development By Allcom Technologies.gr - Powered By BestDomains.gr