ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παρουσίαση βιβλίου: Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα

Proslipsis.gr | Αθήνα 4.10.2021, 16:33

«Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα - 200 χρόνια ιστορίας - Προκλήσεις και προοπτικές» είναι ο τίτλος βιβλίου που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο παρουσιάσθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με ομιλητές -μεταξύ άλλων- τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργο Χατζηνικολάου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Χρήστο Μεγάλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό. 

Το βιβλίο, το οποίο συνέγραψαν οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος, Τσιμπούκας, Νέλλας και Χαρουτουνιάν, είναι μια μελέτη που προσφέρει στον αναγνώστη εξαιρετικά συμπυκνωμένη γνώση για όλη τη σύγχρονη πορεία του ελληνικού πρωτογενούς τομέα και της θέσης των αγροτών στο πέραμα των χρόνων. Επιπλέον, καταλήγει σε ενδιαφέρουσες και αξιόλογες προτάσεις για την εναρμόνιση της ελληνική γεωργίας με τις σκληρές σύγχρονες παγκόσμιες απαιτήσεις.

Επικαλούμενος την αναφορά των συγγραφέων ότι για πολλές δεκαετίες το αγροτικό επάγγελμα παρέμενε μια δεδομένη κατάσταση κοινωνικής ύπαρξης στην οποία οι αγρότες υποτάσσονταν λόγω έλλειψης άλλων αξιόπιστων επιλογών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση, τόνισε ότι στόχος του ιδίου και της κυβέρνησης είναι πλέον να συμβαίνει το αντίθετο: «Το αγροτικό επάγγελμα να μηv αποτελεί υποταγή στην έλλειψη επιλογών αλλά συνειδητή επιλογή ζωής και επιχειρηματικής δράσης, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο αν υλοποιηθούν οι προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο μέσα από την Εθνική Στρατηγική για τον αγροδιατροφικό τομέα και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Ο κ. Λιβανός ξεκίνησε την ομιλία του συγχαίροντας την Τράπεζα Πειραιώς, τον Πρόεδρο κ. Χαντζηνικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μεγάλου, καθώς και τους συγγραφείς, για αυτήν την υπέροχη έκδοση και αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι «εξαιρετικά χρήσιμα για κάθε πολίτη που θέλει να γνωρίζει και αυτήν την πλευρά της ιστορίας της Ελλάδας» και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των αγροτών στην πατρίδα μας καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε «αποτελούσαν και αποτελούν την καρδιά της οικονομίας μας. Την ψυχή της ίδιας της πατρίδας μας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόκληση της σωστής αξιοποίησης των κονδυλίων από την ΕΕ για αγροτικό τομέα, λέγοντας ότι αποτελεί «επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές και ορθολογικότερη κατανομή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες», κάτι, που όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει το Υπουργείο με την υλοποίηση ενός πλέγματος μεταρρυθμιστικών πολιτικών.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved