ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΤΟ ΕΚΑ καταδικάζει το σχέδιο συρρίκνωσης της Τράπεζας Πειραιώς

Proslipsis.gr | Αθήνα 13.10.2021, 19:20

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει το σχέδιο συρρίκνωσης της Τράπεζας Πειραιώς που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από την Διοίκηση και περιλαμβάνει την μεταφορά εργασιών κεντρικών υπηρεσιών σε θυγατρική εταιρεία και την ταυτόχρονη απόσχιση πάνω από 200 τραπεζοϋπαλλήλων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η νέα αυτή δυσμενής μεταβολή σε βάρος των εργασιακών σχέσεων, έρχεται να προστεθεί στο κύμα των εκβιασμών για συμμετοχή στα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου που ακολούθησαν την επιθετική συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων, κυρίως της περιφέρειας.

Οι ανωτέρω πρακτικές επιβεβαιώνουν τη μονοδιάστατη λογική της συρρίκνωσης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους που έχει μόνιμο στόχο τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντάς τους ως την αιτία όλων των προβλημάτων της Τράπεζας που η Διοίκηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς όλα τα τελευταία χρόνια.

Οι Σύλλογοι των εργαζόμενων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, με κοινή τους ανακοίνωση την 1/10 δήλωσαν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της Τράπεζας και εξήγγειλαν ένα κοινό πλαίσιο δράσεων απαιτώντας από τη Διοίκηση να σταματήσει όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Το  ΕΚΑ στηρίζει το αγώνα των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εργασιακή αξιοπρέπεια όλων των τραπεζοϋπαλλήλων που, κατά τη διάρκεια της κρίσης και της πανδημίας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης κι επαγγελματισμού τόσο απέναντι την Τράπεζα όσο και στο πελατειακό κοινό».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved