ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γερμανία: Άφαντοι οι υποψήφιοι!

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.09.2022, 08:52

Δίνουν συνέντευξη και έπειτα εξαφανίζονται. Κι εκεί που μέχρι πρότινος οι εργοδότες αγνοούσαν υποψηφίους για εργασία, τώρα οι δεύτεροι αγνοούν τους πρώτους! Μάλιστα πολλές φορές εξαφανίζονται παρότι είχαν γίνει δεκτοί για την θέση.

Το σύμπτωμα, σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, συναντάται τουλάχιστον στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, την Γερμανία, και μάλιστα εντείνεται, όπως απέδειξε έρευνα του ιστότοπου Indeed μεταξύ 400 στελεχών εταιρειών ανθρωπίνου δυναμικού.

Αλλά και η χώρα μας έχει εισέλθει σε ανάλογη τροχιά, τουλάχιστον για ορισμένες ειδικότητες, όπως η πληροφορική για παράδειγμα. Εργοδότες τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα εκλιπαρούν τους πληροφορικάριους να τους προτιμήσουν.

Το σοβαρό έλλειμμα εργαζομένων δεν περιορίζεται, όμως, στο εξειδικευμένο προσωπικό. Σύντομο ανέκδοτο τείνει να γίνει στην χώρα μας το «έλληνας εργάτης».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved