ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.09.2023, 08:42

Γειά σας βουνά και γειά σας ρεματιές... Νέα σχέδια ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέτοντας ως στόχο η πράσινη ενέργεια που θα καταναλώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αγγίζει το 42,5% μέχρι το 2030.

Η αναθεωρημένη οδηγία RED αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για την έκδοση αδειών για νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως ηλιακά και αιολικά πάρκα, καθώς και την αναβάθμιση των υφιστάμενων σταθμών.

Με την αύξηση της ηλεκτροκίνησης, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να συμβάλουν και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές, σε συνδυασμό και με τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων μη βιολογικής προέλευσης, όπως το υδρογόνο. 

Κι όπως είναι ευνόητο, τον χορό των ανανεώσιμων σέρνει η παραγωγός ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών κλπ Γερμανία. Ο Markus Pieper (ΕΛΚ, Γερμανία), επικεφαλής των διαπραγματευτών του ΕυρωπαϊκούβΚοινοβουλίου, δήλωσε: «Εστιάσαμε στην αιολική, την ηλιακή, την υδροηλεκτρική και τη γεωθερμική ενέργεια, καθώς και στα παλιρροιακά ρεύματα. Τώρα χρειαζόμαστε επειγόντως να σχεδιαστεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ και άμεση στροφή στο υδρογόνο για μια πιο πράσινη μετάβαση».  

Για να τεθεί σε ισχύ η οδηγία, απομένει η επίσημη έγκρισή της από το Συμβούλιο.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved