ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Δωρεάν νομική βοήθεια σε νέους από την «Νέα Γενιά» (4/11/05)


Αθήνα 4.11.2005, 07:43
Μια αξιέπαινη προσπάθεια, το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους», συνεχίζει για όγδοη χρονιά η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Με την φιλοσοφία ότι η ευθύνη της πολιτείας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ποινική μεταχείριση, αλλά να προχωρεί τόσο στην πρόληψη της παραβατικότητας όσο και στην αποτελεσματική φροντίδα των νέων σε ηλικία παραβατών, η ΓΓΝΓ προσφέρει την βοήθειά της σε κάθε νέο που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης ή παραβαίνει το νόμο.

Μόνο την τελευταία διετία στην Αθήνα από το πρόγραμμα υποβοηθήθηκαν περισσότεροι από 100 ανήλικοι παραβάτες, γεγονός μάλιστα που προκάλεσε τα ευμενή σχόλια των δικαστικών λειτουργών για το θεσμό.

Καθως πρόσφατα εξασφαλίστηκαν επιπλέον πόροι, η ΓΓΝΓ προσανατολίζεται να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας στους νεαρούς παραβάτες τη δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας, ώστε να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό και να εξασφαλιστεί η προοπτική της κοινωνικής τους συμμετοχής.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική πολιτεία έχει θεσπίσει και εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια τον θεσμό της παροχής δωρεάν νομικής βοήθειας σε όλους τους απόρους, Έλληνες και μη (σχετικά γράφουμε σε άλλες σελίδες).

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved