ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Διευκρινήσεις για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

 

Αθήνα 12.10.2010, 19:12

Τα μέτρα που ισχύουν για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων καταναλωτών, διευκρινίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα για την περίπτωση των δικαιούχων που δεν έχουν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τους, ισχύουν:
- Στις περιπτώσεις συζύγων δεν απαιτείται αλλαγή λογαριασμού από το όνομα του ενός στο όνομα του άλλου ανεξάρτητα ποιος από τους δύο είναι δικαιούχος.
- Στην περίπτωση αλλαγής ονόματος λογαριασμού μεταξύ μελών της ιδίας οικογένειας θα μεταφέρεται η προκαταβολή από τον παλιό στο νέο πελάτη χωρίς καμία επιβάρυνση.
- Στις λοιπές περιπτώσεις που απαιτείται προκαταβολή η αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται άμεσα αποδεκτή, η δε όποια προκαταβολή δεν καταβάλλεται κατά την υποβολή της αίτησης αλλά σε έξι ισόποσες άτοκες διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών
- Εάν απαιτείται υποβολή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) λόγω του ότι έχουν παρέλθει 14 έτη από την υποβολή της προηγούμενης, αυτή μπορεί να υποβληθεί σε διάστημα 6 μηνών από την αλλαγή του ονόματος του λογαριασμού. Σημειώνεται ότι κατά νόμο υπόχρεος για την υποβολή είναι ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Παράλληλα, το υπουργείο μελετά τη δυνατότητα για περεταίρω ρυθμίσεις σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία στην κατεύθυνση απαλοιφής τυχόν γραφειοκρατικών εμποδίων, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Μελετούνται επίσης μέτρα με στόχο τη μείωση των όποιων επιβαρύνσεων για τις παραπάνω περιπτώσεις.

Διευκρινίζεται ότι οι μειώσεις κατά 10% ή 20% αναφέρονται στη σημερινή τιμή του Οικιακού Τιμολογίου. Οι όποιες μεταβολές ισχύσουν για τις λοιπές κατηγορίες καταναλωτών δεν εφαρμόζονται στους δικαιούχους του ΚΟΤ. Έτσι η τιμή του Κοινωνικού Τιμολογίου από 1/1/2011 θα είναι μικρότερη κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το Οικιακό Τιμολόγιο που θα ισχύει για τις αντίστοιχες χρεώσεις των λοιπών καταναλωτών (της τάξης του 20% ως 30% μικρότερη).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved