ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Σπίτι από τον ΟΕΚ και σε... εργένηδες (21/2/06)


Αθήνα 21.2.2006, 21:22
Σπίτι από τον ΟΕΚ μπορούν σήμερα να αποκτήσουν μόνο οικογένειες. Σύντομα το δικαίωμα αυτό θα παρέχεται και σε μεμονώμενα άτομα.

Ήδη με σχέδιο υπουργικής απόφασης καθορίστηκαν οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων του ΟΕΚ που αφορά μεμονωμένα άτομα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΟΕΚ, η παροχή στεγαστικής συνδρομής που προέβλεπε μόνο δάνεια και κατοικίες, απευθυνόταν σε οικογένειες εργατοϋπαλλήλων και συνταξιούχων. Με το σχέδιο υπουργικής απόφασης καθορίζονται οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις και γίνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλες τις κατηγορίες των μεμονωμένων ατόμων, ενώ λαμβάνεται ειδική μέριμνα για δικαιούχους με αναπηρία, για τους εποχικώς εργαζομένους, τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση και κατοίκους παραμεθόριων περιοχών. Στις τελευταίες συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά οι Νομοί Φλώρινας και Καστοριάς.

Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω προσωρινής ή οριστικής αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, δικαιούνται στεγαστική συνδρομή ανεξαρτήτως ημερών εργασίας αρκεί, για τις ημέρες εργασίας που είχαν ασφαλιστεί σε Οργανισμό κύριας ασφαλίσεως μισθωτών, να είχαν καταβάλλει τις προβλεπόμενες υπέρ του ΟΕΚ εισφορές και κατά το χρόνο συνταξιοδότησης τους να ήταν δικαιούχοι του ΟΕΚ.

Στον πίνακα φαίνονται οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις όπως ισχύουν σήμερα και όπως διαμορφώνονται με την υπουργική απόφαση.

Κατηγορία δικαιούχου

Ημέρες εργασίας που ίσχυαν πριν

Ημέρες εργασίας

εργαζόμενος

3000

2200

Εργαζόμενος με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω

3000

1500

Εργαζόμενος κινητικά ανάπηρος, παραπληγικός

3000

600

Εργαζόμενος τυφλός

3000

1200

Εποχιακά εργαζόμενος και οικοδόμος

3000

1400

Κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών

3000

1200

Ομογενείς από πρώην Σοδ. Εν., ζώνη Α και Β

3000

1200

Ομογενείς από πρώην Σοβ. Εν. ζώνη Γ

3000

1900

Ομογενείς από πρώην Σοβ. Εν., ζώνη Δ

3000

2100

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved