ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Νομική βοήθεια σε ανήλικους και νέους ευπαθών κοινωνικών ομάδων
 

Αθήνα 9.11.2016, 19:11

Νομική υποστήριξη σε ανηλίκους και νέους έως 35 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για συγκεκριμένες υποθέσεις ποινικών, αστικών, διοικητικών και εργατικών διαφορών, παρέχεται μέσω του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους-Legal Aid», που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος, η Γενική Γραμματεία καλεί όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ως Φορείς Υλοποίησης, έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.

* Ακολουθεί η πρόσκληση και Επικαιροποιημένος Οδηγός του Προγράμματος.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ    
«ΝΟΜΙΚΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ-LEGAL AID» 2016-2017

Το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους» αποτελεί εθνική πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των κεντρικών δράσεων πολιτικής της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. στον κοινωνικό τομέα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με στόχο την άμεση και έμπρακτη νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων, έως και 35 ετών. 

Η «Νομική Βοήθεια» απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους και νέους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, οι οποίοι δεν διαθέτουν τους πόρους ή τη δυνατότητα να αναλάβουν το οικονομικό κόστος για την εκπροσώπησή τους, τόσο ενώπιον του δικαστηρίου για περιπτώσεις ποινικών, αστικών, διοικητικών και εργατικών διαφορών, όσο και εξωδικαστικά, ακόμη και σε περιπτώσεις για τις οποίες δεν προβλέπεται παράσταση σε Δικαστήριο. 

Ο στόχος του μεγάλου αυτού κοινωνικού Προγράμματος είναι διττός: 
- αφενός, εστιάζει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού που συχνά υφίστανται οι ομάδες-στόχος, ενισχύοντας άμεσα και πρακτικά τη δυνατότητα διευθέτησης νομικών ζητημάτων ή/και προσφυγής τους στη Δικαιοσύνη 
- και αφετέρου, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους νέους δικηγόρους, ηλικίας μέχρι 35 ετών, στην ανάληψη υποθέσεων που αφορούν ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες ανηλίκων και νέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας  και χρηματοδοτείται αποκλειστικά με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο Πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους-Legal Aid» 2016-2017, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στο συνημμένο Οδηγό Προγράμματος 2016-17 και στην παρούσα πρόσκληση. 

Οι ενδιαφερόμενοι Δικηγορικοί Σύλλογοι καλούνται να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς:

α) Συμπληρωμένο το έντυπο που επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση 
β) Επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος του νόμιμου εκπροσώπου τους (αίτημα), στην οποία θα πρέπει να περιλαμβάνεται και το ύψος της αιτούμενης χρηματοδότησης για τις ανάγκες υλοποίησης του Προγράμματος για τη διετία 2016-2017.   

Για τη συμπλήρωση της αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε το νέο οδηγό Προγράμματος 2016-2017, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας πρόσκλησης.

Oι αιτήσεις θα υποβάλλονται  σε φάκελο μέχρι και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, ιδιοχείρως στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Υπουργείου (ισόγειο, γραφείο 103) ή ταχυδρομικά, με συστημένη αποστολή, με την ένδειξη στο φάκελο «ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ – LEGAL AID  2016-2017» στην ακόλουθη  διεύθυνση:       
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς
Διεύθυνση Νέας Γενιάς
Τμήμα Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμμετοχής
Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 151 80, Μαρούσι 

Για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμμετοχής της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς στα τηλέφωνα: 210 344 2861 και 210 344 2798 ή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση: legal.aid@minedu.gov.gr 

Επισημαίνεται ότι αιτήσεις από Δικηγορικούς Συλλόγους, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα σε προηγούμενη περίοδο, αλλά δεν έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που έχουν λάβει για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα κατά την προηγούμενη περίοδο χρηματοδότησης, ή δεν έχουν υποβάλει τον απαιτούμενο απολογισμό υλοποίησης του Προγράμματος στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και  Νέας Γενιάς, θα απορρίπτονται.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε Επικαιροποιημένο Οδηγό του Προγράμματος.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Επικαιροποιημένος Οδηγός του Προγράμματος 9112016.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved