ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
ΕΦΚΑ: Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των εκπαιδευτικών

Αθήνα 9.5.2017, 21:00

Οδηγίες σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατΆ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4452/2017, και τη χορήγηση βεβαιώσεων χρόνου ασφάλισης, δίνει με εγκύκλιό του ο ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, με τις διατάξεις του Π.Δ. 69/2016 (ΦΕΚ Α΄127/13-7-2016), δόθηκε η δυνατότητα στους υπαλλήλους του δημοσίου, ΝΠΔΔ κλπ, να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία εκτός δημοσίου τομέα. Με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κεφαλαίου Γ' του n. 4452/2017 (ΦΕΚ Α΄ 17/15-2-17) και την με αριθ. πρωτ. 35527/Ε2/3-3-2017 εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων, εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τους ενταχθέντες στον ΕΦΚΑ φορείς για θέματα αρμοδιότητας έκδοσης, προϋποθέσεις και τύπο βεβαίωσης, με την τροποποίηση αναφοράς των νέων διατάξεων στις χορηγούμενες βεβαιώσεις.

Μετά τα ανωτέρω ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία ασφαλιστέα σε ενταχθέντες στον ΕΦΚΑ φορείς, να απευθύνονται στις κατά περίπτωση Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης. 

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ παρακαλούνται για την έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων κατά το πρότυπο των οδηγιών εφαρμογής των προγενέστερων διατάξεων (ΠΔ 69/2016) με την προσθήκη των νέων διατάξεων στη χορηγούμενη βεβαίωση. © Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved