ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Άδειες χειρισμού και οδήγησης αγροτικών μηχανήματων δικαιούνται οι μετανάστες (19/1/07)


Αθήνα 19.1.2007, 22:04
Πτυχίο χειριστή και άδεια οδήγησης γεωργικών μηχανημάτων μπορούν να αποκτούν πλέον οι οικονομικοί μετανάστες, ακόμη και αν δεν έχουν ιδιόκτητη αγροτική εκμετάλλευση.

Το μέτρο πάρθηκε εσπευσμένα, λόγω του υψηλού βαθμού συμμετοχής των μεταναστών στις γεωργικές δραστηριότητες της χώρας και της παράλληλης έλλειψης Ελλήνων χειριστών, που παρατηρείται κυρίως στην περιφέρεια.

Οι μετανάστες θα βγάζουν τις άδειες με τους όρους που ισχύουν και για τους Έλληνες, αρκεί να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και να ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα ή επιχείρηση γεωργικού χαρακτήρα.

Οι υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ενός εκ των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας, Λιχτενστάϊν και Ελβετίας μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις απόκτησης οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης ή πτυχίου χειριστού αγροτικού μηχανήματος, υποβάλλοντας τα βασικά δικαιολογητικά και επιπλέον:
* Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Δελτίου Διαμονής υπηκόου κράτους μέλους της Ε.Ο.Κ. σύμφωνα με το π.δ. 278/7.8.1992, όπως τροποποιείται κάθε φορά από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
* Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 με την οποία να δηλώνουν:
- Ότι έχουν την κανονική τους διαμονή στην Ελλάδα.
- Τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους, η οποία πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία υποβάλλεται η αίτηση.
- Τον αριθμό φορολογικού τους μητρώου (ΑΦΜ).

Οι αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια ούτε την ιθαγένεια άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ενός εκ των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας, Λιχτενστάϊν και Ελβετίας και έχουν άδεια διαμονής (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 περίπτ. α΄ του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 1030/2002 του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 20002 «Για την καθιέρωση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για τους υπηκόους τρίτων χωρών» (ΕΕL 157/15.6.2002), μπορούν επίσης να συμμετέχουν στις εξετάσεις απόκτησης οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης ή πτυχίου χειριστού αγροτικού μηχανήματος με τους ίδιους όρους, όπως οι ημεδαποί, οι οποίοι καθορίζονται στο π.δ. 333/1977 - ΦΕΚ 107/Α/77). Η εκδοθείσα άδεια ή πτυχίο χειριστή αγροτικού μηχανήματος έχει περιορισμένη ισχύ όσο και η ισχύς της άδειας παραμονής, η οποία θα αναγράφεται επάνω στο έντυπο της άδειας. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και πέρα από τα βασικά δικαιολογητικά, θα πρέπει να συνυποβάλλουν και:
* Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ισχύουσας άδειας διαμονής, όπως αυτή καθορίζεται από το άρθρο 9 του ν. 3386/18.8.2005 (ΦΕΚ 212/Α/2005), η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ.
* Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 με την οποία να δηλώνουν:
- Ότι έχουν την κανονική τους διαμονή στην Ελλάδα.
- Τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους, η οποία πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία υποβάλλεται η αίτηση.
- Τον αριθμό φορολογικού τους μητρώου (ΑΦΜ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved