ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Επίδομα ΑΝΗΚΟ και για ιατρούς και εκπαιδευτικούς

Proslipsis.gr | Αθήνα 6.7.2018, 08:19

Το επίδομα με το τεχνοκρατικό όνομα «Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους» (ΑΝΗΚΟ) δεν το δικαιούνται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις ορισμένων ακριτικών νησιών αλλά και οι ιατροί και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά αυτά, οι οποίοι θεωρούνται επίσης μόνιμοι κάτοικοι.

Ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α' αρ. 116|2018) ο νόμος 4551|2018 «Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ. Ι.) και άλλες διατάξεις», που προβλέπει το επίδομα αυτό.

Το μέτρο «Μεταφορικό Ισοδύναμο» τίθεται σε εφαρμογή, πιλοτικά, τον Ιούλιο του 2018 και αφορά σε ωφελούμενες μονάδες και ωφελούμενες επιχειρήσεις με κατοικία ή μόνιμη έδρα, αντίστοιχα, στα νησιά Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Άγιο Μηνά, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιούς, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηράκλεια, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Κίναρο, Κουφονήσια, Κω, Λέβιθα, Λειψούς, Λέρο, Λέσβο, Λήμνο, Μαθράκι, Μάραθο, Νίμο, Νίσυρο, Οθωνούς, Οινούσσες, Πάτμο, Σάμο, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδο, Τήλο, Φαρμακονήσι, Φούρνους, Χάλκη, Χίο, Ψαρά και Ψέριμο. 

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μ.Ι. λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

Με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων καθορίζεται στο ποσό των 60.000.000,00 ευρώ το Μεταφορικό Ισοδύναμο για το έτος 2018 και ειδικότερα για τους μήνες από Ιούλιο έως και Δεκέμβριο του έτους 2018. Το ποσό αυτό καταβάλλεται από την πίστωση που έχει εγγραφεί για το σκοπό αυτό στη ΣΑΕ 033 του π.δ.Ε του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ειδικός Φορέας Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής 2018 (ΑΔΑ: ΨΩΙ9465ΧΙ8-ΣΡΙ), έργο με κωδικό 2018ΣΕ03300006.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθούν και άλλες υπουργικές αποφάσεις που θα εξειδικεύουν τον παραπάνω νόμο.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved