ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Εφ' άπαξ πιστοποίηση της μόνιμης αναπηρίας (21/3/07)


Αθήνα 21.3.2007, 15:32
Νέο σύστημα πιστοποίησης της αναπηρίας, ώστε όσοι πάσχουν από μη αναστρέψιμες βλάβες να εξετάζονται μία μόνο φορά από τις υγειονομικές επιτροπές και όχι κάθε χρόνο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, υποσχέθηκε σήμερα σε εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που τον επισκέφθηκαν ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνει πριν από το καλοκαίρι η αναμόρφωση του νόμου 2643/98, που μεριμνά για τα άτομα με αναπηρίες και άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω νόμος προβλέπει -μεταξύ άλλων- και την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ατόμων με αναπηρία ή και όσων έχουν την επιμέλειά τους, καθώς και πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων, τέκνων αντιστασιακών κ.λπ. Οι θέσεις αυτές καλύπτονται μέσω προσκλήσεων που εκδίδουν 12 διευθύνσεις ΟΑΕΔ. Με δεδομένη την δέσμευση του υπουργού ότι ο νόμος θα εκδοθεί πριν από το καλοκαίρι, οι νέες προσκλήσεις ΟΑΕΔ δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από το ερχόμενο φθινόπωρο.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved