ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Η διαδικασία για την απόδοση ΑΦΜ στους αιτούντες διεθνή προστασία

Proslipsis.gr | Αθήνα 1.2.2021, 22:01

Διαδικασία για την απόδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου στους αιτούντες διεθνή προστασία, ενέκρινε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Δικαιούχοι είναι οι υπήκοοι τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς, οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση διεθνούς προστασίας ενώπιον των αρμόδιων Αρχών Παραλαβής της περ. δ) του άρθρου 63 του ν. 4636/2019, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4686/2020 και ισχύει.

Για κάθε αιτούντα διεθνή προστασία εκδίδεται Αριθμός Φορολογικού Μητρώου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρους καταγραφής της αίτησης για παροχή διεθνούς προστασίας. Ο Α.Φ.Μ. είναι μοναδικός και αντιστοιχεί στον μοναδικό αριθμό φακέλου ΔΙ.Κ.Α. (αριθμός Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας). Η Υπηρεσία Ασύλου αναγράφει στο δελτίο την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, την ημερομηνία έκδοσης και λήξης του δελτίου, καθώς και τον αριθμό φακέλου.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 5507|2020. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved