ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Στα ΚΕΠ για επιδότηση ενοικίου από Δευτέρα (28/6/07)
 


Αθήνα 28.6.2007, 16:23
Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι επιδότησης ενοικίου 2007 του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, από την Δευτέρα 2 Ιουλίου που ξεκινά η σχετική προθεσμία. 

Φέτος αναμένεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα περίπου 100.000 οικογένειες αφού το συνολικό ύψος του προγράμματος προβλέπεται να ανέλθει σε 185 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα, που αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το έτος 2006, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που καταβάλλουν ή κατέβαλαν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα στεγαστική συνδρομή από τον ΟΕΚ με τη μορφή στεγαστικού δανείου ή παραχώρησης κατοικίας.
Η οικονομική ενίσχυση θα παρέχεται σε όλους τους δικαιούχους του ΟΕΚ που το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα, του οικονομικού έτους 2007 δεν υπερβαίνει τα 11.500€.
Το όριο αυτό του εισοδήματος αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.


Οι δικαιούχοι των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Ηρακλείου θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά στα ΚΕΠ των περιοχών τους, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ, είτε στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οικονομικές προϋποθέσεις
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως καθαρά εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή όπως προκύπτουν από την φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2006, πλην των εφ' εφάπαξ αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, της αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία λόγω ατυχήματος, των επιδομάτων ανεργίας, των τόκων καταθέσεων, των επιδομάτων παραπληγίας – τετραπληγίας, του επιδόματος τριών παιδιών, του επιδόματος των τυφλών, του επιδόματος απολύτου αναπηρίας, του επιδόματος πολυτέκνων, του επιδόματος ενοικίου που έλαβαν το προηγούμενο έτος, του επιδόματος τοκετού, τα αναδρομικά σύνταξης του προηγούμενου έτους, του εισοδήματος από εκποίηση περιουσιακών στοιχείων προηγούμενου έτους του ποσού τους επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) και του ποσού που έλαβαν ως επιδότηση από πρόγραμμα επιμόρφωσης και κατάρτισης.

Το ποσό της επιδότησης ενοικίου προσαυξάνεται κατά 50% ανά κατηγορία για τους κατωτέρω δικαιούχους:
1. Μακροχρόνια άνεργους καθώς και δικαιούχους που έμειναν άνεργοι λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους εντός του έτους 2007 εφόσον το διάστημα της ανεργίας είναι μεγαλύτερο των 3 μηνών.
2. Δικαιούχους που ήταν άνεργοι και μετακινήθηκαν εντός του έτους 2006 από τον τόπο της μόνιμης διανομής τους και βρήκαν εργασία σε περιοχές άλλων Νομών.
3.  Δικαιούχους που το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα οικονομικού έτους 2007, είναι μικρότερο των 8.000 €.

Ασφαλιστικές προϋποθέσεις
Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατ’ ελάχιστο στην Ελλάδα τις ημέρες εργασίας που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα προϋποθέσεων μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Επίσης, από τον παραπάνω αριθμό ημερών εργασίας πρέπει οι 120 τουλάχιστον να έχουν πραγματοποιηθεί κατά την τριετία 2004, 2005, 2006 και να συνεχίζεται η παροχή εξαρτημένης εργασίας το 2007.

Αν κανένας από τους συζύγους δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας, τότε λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ημερών εργασίας και των δύο συζύγων, με την προϋπόθεση ότι το άθροισμα αυτό είναι μεγαλύτερο κατά 30% από τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας της κατηγορίας τους. 

Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους μακροχρόνια ανέργους, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τους ομογενείς από την τέως Σοβιετική Ενωση.

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε αναλυτικό πίνακα με τις προϋποθέσεις και τις παροχές και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα.

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα αναλυτικά (αρχείο pdf 180 kb)
Ο πίνακας (αρχείο pdf 96 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved