ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Η ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή πολιτών της Ε.Ε. στην Ελλάδα. Τι προβλέπει νέο προεδρικό διάταγμα (29/6/07)
 


Αθήνα 29.6.2007, 09:04
Τους όρους που διέπουν την άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας και διαμονής στην ελληνική επικράτεια από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μέλη των οικογενειών τους, ορίζει νέο προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Πρόκειται για το π.δ. 106/2007, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Α’ αρ. 135/21 Ιουνίου 2007 (θα το βρείτε παρακάτω στο συνημμένο αρχείο), το οποίο ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία τις διατάξεις της υπ΄ αριθμ. 2004/38/ΕΚ Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Οι διατάξεις του ισχύουν τόσο για τους πολίτες της Ένωσης οι οποίοι εισέρχονται ή διαμένουν στην Ελλάδα και δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, που τους συνοδεύουν ή έρχονται να τους συναντήσουν.

Όπως αναφέρεται σε αυτό, ε
ξετάζεται κατά προτεραιότητα και διευκολύνεται, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, η είσοδος και η διαμονή των ακόλουθων προσώπων:
- Κάθε άλλου μέλους της οικογένειας του πολίτη της Ένωσης, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, εφόσον το συντηρείται από τον έχοντα ίδιο δικαίωμα διαμονής πολίτη της Ένωσης ή ζει υπό τη στέγη του στη χώρα προέλευσης ή εφόσον σοβαροί λόγοι υγείας καθιστούν απολύτως αναγκαία την προσωπική φροντίδα του εν λόγω μέλους της οικογένειας από τον πολίτη της Ένωσης και
- ανεξαρτήτως ιθαγένειας, του (της) συντρόφου, με τον οποίο ο πολίτης της Ένωσης έχει αποδεδειγμένα σταθερή σχέση.
Σε κάθε περίπτωση γίνεται ενδελεχής εξέταση της προσωπικής κατάστασης και αιτιολογείται κάθε άρνηση εισόδου ή διαμονής των προσώπων αυτών.

* Στα συνημμένα θα βρείτε το πλήρες κείμενο του π.δ.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το π.δ. 106/2007 (αρχείο pdf 244 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved