ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Επιδότηση αγροτών για απόκτηση πρώτης κατοικίας (10/8/07)


Αθήνα 10.8.2007, 19:05
Την επιδότηση επιτοκίου των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας που χορηγούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθορίζει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτή, δ
ικαιούχοι της επιδότησης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή). Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θεωρούνται εκείνοι των οποίων το 51% του εισοδήματος προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα περιλαμβανομένων και των ενισχύσεων από την Ε.Ε. Το εισόδημα θα αποδεικνύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα και κατ’ εξαίρεση από βεβαίωση του οικονομικού εφόρου η οποία θα εκδίδεται εφόσον έχει γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης του φορολογουμένου. Εξαιρετικά και μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους μπορεί να ληφθεί υπόψη το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Η επιδότηση του επιτοκίου θα χορηγείται για την απόκτηση πρώτης κατοικίας στον τόπο που ασκείται η αγροτική δραστηριότητα όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις των δύο τελευταίων οικονομικών ετών. Για τους αγρότες που υποβάλλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση, ισχύει το εκκαθαριστικό του έτους υποβολής φορολογικής δήλωσης συνοδευόμενο με σχετική βεβαίωση του αρμόδιου οικονομικού εφόρου ότι υποβάλει πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Η επιδότηση επιτοκίου των δανείων ανεξαρτήτως της αξίας του ακινήτου θα υπολογίζεται κατά ανώτατο όριο επί των κατωτέρω ποσών:
- μέχρι των 60.000 ευρώ για τους άγαμους
- μέχρι των 80.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς παιδιά
- μέχρι των 110.000 ευρώ για τους έγγαμους μέχρι δύο παιδιά
- μέχρι των 140.000 ευρώ για τους έγγαμους με τα τρία παιδιά και άνω

Το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει:
- τα 15.000 ευρώ για τους άγαμους
- τα 25.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς παιδιά
- τα 35.000 ευρώ για τους έγγαμους μέχρι δύο παιδιά.
- τα 45.000 ευρώ για τους έγγαμους με τρία παιδιά και άνω.

Η κλιμάκωση των ποσοστών επιδότησης επί των επιτοκίων χορηγήσεως θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και θα έχει ως εξής:
- Άγαμος 40%
- Έγγαμος χωρίς παιδιά 50%
- Έγγαμος μέχρι 2 παιδιά 60%
- Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω 70%

Η επιδότηση του Δημοσίου σαν ποσοστό επί του επιτοκίου χορηγήσεως θα στρογγυλοποιείται στο πλησιέστερο τέταρτο της μονάδας.

Η επιδότηση επιτοκίου θα παρέχεται για χρονικό διάστημα ίσο με το ήμισυ της συνολικής διάρκειας του δανείου και μέχρι 10 έτη κατά ανώτατο όριο, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υποχρέωσης καταβολής της πρώτης δόσης.

Για την εξασφάλιση των δανείων θα εγγράφεται προσημείωση υποθήκης υπέρ της χρηματοδότριας τράπεζας ίσο με το 110% του χορηγηθέντος δανείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved