ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Δήμος Αμαρουσίου: Μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.12.2022, 16:36

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, τη μείωση ή την απαλλαγή των δημοτικών τελών για το έτος 2023 σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύουν στο όρια του Δήμου Αμαρουσίου, στην τακτική συνεδρίαση του Σώματος της 20ης Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει:
1. Την πλήρη απαλλαγή σε ενήλικες ή προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67%.
2. Την πλήρη απαλλαγή σε δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ).
3. Την πλήρη απαλλαγή των πολυτέκνων για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα νοικοκυριού έως 40.000€ και μείωση 50% για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 40.000€ έως 50.000€.  
4. Την πλήρη απαλλαγή των τρίτεκνων για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 30.000€ και μείωση 50% για εισόδημα από 30.001€ έως 40.000€.
5. Την πλήρη απαλλαγή των μονογονεϊκών οικογενειών για ετήσιο εισόδημα έως 20.000€ και μείωση 50% για εισόδημα από 20.001€ έως 30.000€.
6. Την πλήρη απαλλαγή των μακροχρόνια ανέργων για ετήσιο εισόδημα έως 10.000€.
7. Την πλήρη απαλλαγή των ατόμων με χαμηλό εισόδημα ( ετήσιο φορολογητέο έως 6.000€ προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος).
8. Την πλήρη απαλλαγή  για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με αναπηρίες.    

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στο πρωτόκολλο του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με εξουσιοδότηση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά: «Η μείωση ή απαλλαγή των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας και για τη φετινή χρονιά είναι μία ακόμη πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Στην πόλη μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής, ένα ισχυρό δίκτυ κοινωνίας προστασίας αγκαλιάζει όσους έχουν ανάγκη, ώστε κανείς να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας, με τη ευγενική συνδρομή των εθελοντών και των χορηγών μας θα βρίσκονται και τη νέα χρονιά στο πλευρό των ευπαθών συμπολιτών μας, προσφέροντας την στήριξη και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη».


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved