ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Εγκύκλιος για τον υπολογισμό της σύνταξης των σχολικών φυλάκων
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 26.07.2023, 10:12

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε εγκύκλιο οδηγία που υπογράφει ο αρμόδιος Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, αναφορικά με την αξιοποίηση του χρόνου απασχόλησης σχολικών φυλάκων σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας κατά τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης αυτών.

Οι βασικότερες οδηγίες που περιλαμβάνει η εγκύκλιος είναι:

1. Ο χρόνος απασχόλησης που έχει διανυθεί από τους σχολικούς φύλακες στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αποτελεί πραγματικό χρόνο ασφάλισης και δεν συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο («πλαφόν») των επτά (7) ετών που αναγνωρίζονται πλασματικά από τους ασφαλισμένους για τη θεμελίωση δικαιώματος σε σύνταξη.
2. Ο ανωτέρω χρόνος ασφάλισης προσμετράται κατά τον υπολογισμό της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης, τόσο κατά τον προσδιορισμό του χρόνου ασφάλισης και του ποσοστού αναπλήρωσης, όσο και κατά τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.
3. Για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών λαμβάνεται υπόψη ο ασφαλιστέος μισθός, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των εισφορών, ανεξαρτήτως καταβολής ή μη αυτών, καθώς για τους μισθωτούς ως χρόνος ασφάλισης νοείται και ο χρόνος για τον οποίο οφείλονται εισφορές, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
4. Οι αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές που έχουν καταλογιστεί ή θα καταλογιστούν σε Δήμους για τα εν λόγω πρόσωπα, απαλλαγμένες από πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις, εξοφλούνται σε δόσεις, ενώ οι αναλογούσες εισφορές των ασφαλισμένων σχολικών φυλάκων δεν αναζητούνται και τυχόν καταβληθείσες εισφορές δεν επιστρέφονται. 

Με την έκδοση των ανωτέρω οδηγιών επιχειρείται  ο εξορθολογισμός και η αποσαφήνιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων σχολικών φυλάκων που απασχολήθηκαν σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε διάφορους ΟΤΑ της επικράτειας, προκείμενου να υπάρξει ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου και να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στην έκδοση  των συνταξιοδοτικών πράξεων προς όφελος των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε φάση συνταξιοδότησης.

* Επισυνάπτεται η σχετική εγκύκλιος.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Εγκύκλιος για την σύνταξη των σχολικών φυλάκων 26072023.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved