ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Η ΕΕ εδέησε να λάβει κάποια μέτρα για τους δανειολήπτες

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.09.2023, 16:24

Λίγο καθυστερημένα τουλάχιστον για την Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών από χρέη πιστωτικών καρτών, υπεραναλήψεις και ακατάλληλα δάνεια. 

Η νέα οδηγία για την καταναλωτική πίστη, αποσκοπεί στην ομαλή λειτουργία των πιστωτικών αγορών, διασφαλίζοντας παράλληλα υψηλό επίπεδο προστασίας των δανειοληπτών για συμβάσεις πίστωσης ύψους έως 100.000 ευρώ. 

Τα κράτη μέλη θα απαιτούν από τον πιστωτικό φορέα να αξιολογεί σε βάθος την πιστοληπτική ικανότητα του καταναλωτή με γνώμονα το συμφέρον του και να αποτρέπει τις ανεύθυνες πρακτικές δανεισμού και την υπερχρέωση.

Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ρήτρες προστασίας για πολίτες που έχουν περάσει καρκίνο και υποβάλλουν αίτηση για πίστωση, για την οποία απαιτείται ασφάλιση, σύμφωνα με την οποία έχουν το «δικαίωμα στη λήθη» μετά από σχετική χρονική περίοδο, ώστε η προηγούμενη ασθένειά τους να μην επηρεάζει το κόστος ασφάλισής τους. 

«Η νέα οδηγία για την καταναλωτική πίστη παρέχει σημαντική προστασία σε όσους λαμβάνουν δάνεια», σημείωσε η εισηγήτρια Kateřina Konečná (Αριστερά, Τσεχία). 

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να υπαναχωρήσουν από σύμβαση πίστωσης χωρίς λόγο εντός 14 ημερών. Οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής και μείωσης του συνολικού κόστους της πίστωσης τους.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved