ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις για τη διαδικασία της πολιτογράφησης αλλογενών αλλοδαπών

Proslipsis.gr | Αθήνα 01.03.2024, 06:32

Την διαδικασία της διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση εξειδικεύει με απόφασή του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η απόφαση αναφέρεται στην λειτουργία Τράπεζας Θεμάτων, τον τόπο και χρόνο διενέργειας των εξετάσεων και τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής σε αυτές, τη βαθμολόγηση, την εξαγωγή και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κλπ.

Σημειώνεται ότι αλλογενείς αλλοδαποί, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια με τη διαδικασία της πολιτογράφησης, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στην εξεταστική διαδικασία απόκτησης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) με το οποίο πιστοποιείται η συνδρομή των ουσιαστικών προϋποθέσεων πολιτογράφησης των περ. α’ και β’ του άρθρου 5Α του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας (ΚΕΙ). Από την υποχρέωση απόκτησης του ΠΕΓΠ απαλλάσσονται όσοι/ες εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 7 του ΚΕΙ.

Για την απόκτηση του ανωτέρω πιστοποιητικού κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να ανταποκριθεί με επιτυχία σε εξέταση στην Κατανόηση και Παραγωγή του Προφορικού και του Γραπτού Λόγου στην Ελληνική Γλώσσα επιπέδου ανάλογου του Β1. Επίσης, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε εξέταση γνώσεων στις εξής Θεματικές Ενότητες: α) Γεωγραφία, β) Ιστορία, γ) Πολιτισμός και δ) Θεσμοί του Πολιτεύματος.

Οι παραπάνω Θεματικές Ενότητες συμπεριλαμβάνονται σε Τράπεζα Θεμάτων από την οποία επιλέγονται τυχαία τα εξεταζόμενα θέματα την ημέρα των εξετάσεων από Επιστημονική Επιτροπή.

Οι εξετάσεις διενεργούνται δύο φορές τον χρόνο, οι ακριβείς ημερομηνίες δημοσιοποιούνται στην ειδική πλατφόρμα που ανευρίσκεται στην ιστοσελίδα https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και γνωστοποιούνται μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 1368/2024 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved