ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Εγκύκλιος για την υπαγωγή μη μισθωτών στην επικουρική ασφάλιση του ΤΕΚΑ
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 02.03.2024, 13:37

Εγκύκλιο με θέμα την προαιρετική υπαγωγή μη μισθωτών ασφαλισμένων στην επικουρική ασφάλιση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Με τις διατάξεις των άρθρων 1-73 του πρόσφατου νόμου 4826/2021 «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» (Α΄ 160/7.9.2021) εισήχθη το κεφαλαιοποιητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, μέσω της ίδρυσης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), με έναρξη λειτουργίας την 1.1.2022.

Με τις διατάξεις του άρθρου 6 του εν λόγω νόμου, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ορίζονται τα ασφαλιστέα πρόσωπα, υποχρεωτικά και προαιρετικά. Ειδικότερα, με τις παρ. 3, 5 και 6 δίνεται η δυνατότητα της προαιρετικής υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση του ΤΕΚΑ σε κατηγορίες ασφαλισμένων που δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στον κλάδο της επικουρικής. Για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών, παρέχονται μέσω της εγκυκλίου σχετικές οδηγίες.

* Επισυνάπτεται η εγκύκλιος. 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Εγκύκλιος - Εγγραφές για την υπαγωγή μη μισθωτών ασφαλισμένων στην επικουρική ασφάλιση ΤΕΚΑ 02032024.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved