ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Από την Δευτέρα η καταβολή επιδομάτων ανεργίας και δώρων Πάσχα


Αθήνα 7.4.2005
Από την προσεχή Δευτέρα 11 Απριλίου θα καταβάλλεται στους ανέργους επίδομα ανεργίας και δώρο του Πάσχα από τις κατά τόπους υπηρεσίες ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο Οργανισμός, οι επιδοτούμενοι άνεργοι δικαιούνται ολόκληρο το δώρο Πάσχα (12,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας) εφόσον λαμβάνουν το τακτικό επίδομα ανεργίας για 3 μήνες μέσα στην χρονική περίοδο από 1 Ιανουαρίου μέχρι και 30 Απριλίου. Όσοι δεν συμπληρώνουν τρίμηνο δικαιούνται 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για έναν μήνα τακτικής επιδότητησης και 6 για 2 μήνες. Δώρο Πάσχα δικαιούνται κατ’ αναλογία και όσοι έκαναν αναστολή επιδότησης ανεργίας μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα.

Τακτικό επίδομα ανεργίας δικαιούνται οι μισθωτοί των οποίων η σύμβαση εργασίας καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε και είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο ανεργίας ΟΑΕΔ, υπό τις εξείς προϋποθέσεις:

- Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

Επίδομα δικαιούται και ο ασφαλισμένος που στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την απόλυσή του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες (τουλάχιστον 80 ημέρες το χρόνο).

- Αν επιδοτείται για δεύτερη πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελυταίο 14μηνο πριν την απόλυσή του, χωρίς στις ημέρες αυτές να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας των τελευταίων 2 μηνών.

Για του απασχολούμενους στα τουριστικά ή και εποχικά επαγγέλματα αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο. Για ορισμένες κατηγορίες, όπως οι αλιεργάτες, αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.

Το επίδομα ανεργίας αρχίζει από την ημέρα της εγγραφής, αρκεί αυτή να γίνει μέσα σε 60 ημέρες από την καταγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΟΑΕΔ προχωρεί στην προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου του Πάσχα σε περίπου 210.000 δικαιούχους.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved