ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Απεργία και όχι αργία η ετεροχρονισμένη Εργατική Πρωτομαγιά


Αθήνα 6.5.2005
Τελικά η 11η Μαΐου, ημέρα που θα εορτασθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, θα είναι αργία ή απεργία;

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων Απασχόλησης και Εσωτερικών και ελλείψη κυβερνητικής απόφασης για αργία, θα πρόκειται μάλλον για απεργία. Μια απεργία όμως που θα την "πληρώσουν" μόνο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αφού ο υφυπουργός Eσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης κ. Aπ. Aνδρεουλάκος προτρέπει τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα να διευκολύνουν εκείνη την ημέρα τους υπαλλήλους τους και να χαρακτηρίσουν δικαιολογημένες τις απουσίες τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Eσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι «επελέγη από την κυβέρνηση να μην υπάρχει μεταφορά της αργίας διότι αυτό ήθελε ειδική νομοθετική ρύθμιση για τον δημόσιο τομέα και επιπλέον συνεπάγεται ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος και πολλές παρενέργειες σε διάφορα ζητήματα». Επίσης, τόνισε ότι επελέγη η ευκολότερη λύση και διευκρίνισε ότι «η απουσία από την υπηρεσία για τη συμμετοχή στον εορτασμό δεν θα έχει την παραμικρή συνέπεια σε ό,τι αφορά τις οικονομικές απολαβές ή ενδεχομένως το πειθαρχικό δίκαιο, δηλαδή, η απουσία των υπαλλήλων είναι απόλυτα δικαιολογημένη εκείνη την ημέρα για να μετάσχουν στον εορτασμό».

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved