ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Από Δευτέρα οι αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου (1/7)


Αθήνα 1.7.2005
Από Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2005 θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση ενοικίου οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα στεγαστική συνδρομή από αυτόν με τη μορφή στεγαστικού δανείου ή παραχώρησης κατοικίας και αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το έτος 2004. Μάλιστα φέτος προβλέπονται αυξημένα ποσά επιδότησης, ενώ έχουν αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω και τα όρια εισοδήματος των δικαιούχων (το πρόγραμμα έχει ήδη παρουσιάσει αναλυτικά η Prolsipsis).

Ειδικότερα, η επιδότηση θα παρέχεται σε όλους τους δικαιούχους του ΟΕΚ, εργατοϋπαλλήλους και συνταξιούχους που το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα κατά το οικονομικό έτος 2005 δεν υπερβαίνει τα 11.000 ευρώ. Το όριο του ανώτατου καθαρού οικογενειακού εισοδήματος που καθορίζεται παραπάνω προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ένα προστατευόμενο παιδί.

Συγκεκριμένα, το ποσό της επιδότησης καθορίζεται μηνιαίως ως εξής:

- Σε 105 ευρώ για μεμονωμένα άτομα και έγγαμους δικαιούχους.

- Σε 130 ευρώ για δικαιούχους με ένα προστατευόμενο παιδί.

- Σε 155 ευρώ για δικαιούχους με δυο προστατευόμενα παιδιά.

- Σε 205 ευρώ για δικαιούχους με τρία και τέσσερα προστατευόμενα παιδιά, που προσαυξάνεται κατά 25 ευρώ μηνιαίως για κάθε προστατευόμενο παιδί από το πέμπτο και άνω.

Το ποσό της επιδότησης ενοικίου προσαυξάνεται κατά 50% ανά κατηγορία για τους κατωτέρω δικαιούχους:

- Μακροχρόνια ανέργους καθώς και δικαιούχους που έμειναν άνεργοι λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους εντός του έτους 2005.

- Δικαιούχους που ήταν άνεργοι και μετακινήθηκαν εντός του έτους 2005 από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους και βρήκαν εργασία σε περιοχές άλλων Νομών .

- Δικαιούχους που το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα του οικονομικού έτους 2005 είναι μικρότερο των 7.500 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα έντυπα των αιτήσεων και να τα καταθέτουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. Στις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΕΚ (Σολωμού 60) το γραφείο υποδοχής κοινού θα λειτουργεί από τις 8.00 π.μ. ως τις 8.00μ.μ.

Στους 50.000 περίπου δικαιούχους που είχαν λάβει επιδότηση ενοικίου το 2004 (για τα ενοίκια που κατέβαλαν το 2003) έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση κατοικίας τους τα έντυπα των αιτήσεων προκειμένου να τις υποβάλουν στον ΟΕΚ και να συμμετάσχουν και στο φετινό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και μέσω της τηλεφωνικής πύλης στο τηλέφωνο 210 5281590 , μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΟΕΚ (www.oek.gr), από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved