ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Δεύτερο δάνειο για δικαιούχους ΟΕΚ (13/10)


Αθήνα 13.10.2005, 20:50
Δεύτερο δάνειο θα χορηγείται στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που στο παρελθόν πήραν μέσω του Οργανισμού κατοικία ή διαμέρισμα, εφόσον δεν καλύπτονται οι στεγαστικές τους ανάγκες και έχουν ρυθμίσει τις προηγούμενες οφειλές τους.

Ειδικότερα,
 θα μπορούν να λάβουν κάποια από τις ακόλουθες μορφές δανείου:

1. 'Ατοκο δάνειο για επισκευή της κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παρέλθει 15 έτη από την χορήγηση του πρώτου δανείου ή την παραχώρηση της κατοικίας ή του διαμερίσματος. Στην περίπτωση αυτή οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν :
- Αντίγραφο της δανειακής σύμβασης ή του παραχωρητηρίου ή του συμφωνητικού παραχώρησης της χρήσης της κατοικίας για να διαπιστώνεται η παρέλευση της δεκαπενταετίας από τη λήψη της πρώτης συνδρομής.
- Πιστοποιητικό βαρών του Υποθηκοφυλακείου της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο που αποκτήθηκε με το δάνειο ή το παραχωρητήριο, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει εξαλειφθεί το υπέρ του Ο.Ε.Κ. εμπράγματο βάρος.

2. 'Ατοκο ή έντοκο δάνειο για αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση ή επέκταση κατοικίας από κεφάλαιο του Οργανισμού μέσω των προγραμμάτων που εφαρμόζει ή έντοκο δάνειο από τραπεζικά κεφάλαια για αγορά ή ανέγερση κατοικίας μέσω του προγράμματος επιδότησης επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παρέλθει 20 έτη από την λήψη της πρώτης παροχής. Στην περίπτωση αυτή οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν:
- αντίγραφο της δανειακής σύμβασης ή του παραχωρητηρίου ή του συμφωνητικού παραχώρησης της χρήσης της κατοικίας για να διαπιστώνεται η παρέλευση εικοσαετίας από την λήψη της πρώτης συνδρομής.
- Πιστοποιητικό βαρών του Υποθηκοφυλακείου της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο που αποκτήθηκε με το δάνειο ή το παραχωρητήριο, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει εξαλειφθεί το υπέρ του Ο.Ε.Κ. εμπράγματο βάρος.

3. 'Ατοκο δάνειο για επισκευή της κατοικίας εφόσον οι δικαιούχοι ή ο, η σύζυγος ή προστατευόμενο παιδί τους έχουν αναπηρία 67% και άνω, καθώς και δάνειο για προσαρμογή της κατοικίας ώστε να είναι προσβάσιμη, εφόσον οι δικαιούχοι ή ο, η σύζυγος, ή προστατευόμενο παιδί τους, είναι κινητικά ανάπηροι
παραπληγικοί, ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης της πρώτης συνδρομής. Στην περίπτωση αυτή θα προσκομίζουν:
- αντίγραφο της δανειακής σύμβασης ή του παραχωρητηρίου για να διαπιστώνεται η λήψη της πρώτης συνδρομής.
- Πιστοποιητικό βαρών του Υποθηκοφυλακείου της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο, που αποκτήθηκε με το δάνειο ή το παραχωρητήριο, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει εξαλειφθεί το υπέρ του Ο.Ε.Κ. εμπράγματο βάρος.
- Απόφαση του ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να διαπιστώνεται το ποσοστό αναπηρίας του ιδίου ή του
της συζύγου ή του προστατευόμενου παιδιού τους. Εξαίρεση αποτελούν οι παραπληγικοί και οι κινητικά ανάπηροι, οι οποίοι θα προσκομίζουν ανάλογη απόφαση.

Στην περίπτωση χορήγησης δανείων για προσαρμογή της κατοικίας ώστε να είναι προσβάσιμη σε δικαιούχους που είτε οι ίδιοι οι δικαιούχοι, είτε ο η σύζυγος ή προστατευόμενο παιδί τους είναι κινητικά ανάπηροι παραπληγικοί, δεν ισχύει χρονικός περιορισμός ως προς την έκδοση οικοδομικής αδείας, που αφορά το ακίνητο που θα χρησιμοποιηθεί το δάνειο.

Για τη χορήγηση της δεύτερης συνδρομής, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο πρόγραμμα που θα επιλέξουν ή στο πρόγραμμα που δικαιούνται να συμμετέχουν σύμφωνα με την οικογενειακή τους κατάσταση και τις λοιπές προϋποθέσεις που καθορίζονται για κάθε πρόγραμμα, από τις ισχύουσες κάθε φορά Υπουργικές Αποφάσεις.

Επιπλέον οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν, πέραν των προαναφερομένων δικαιολογητικών, και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά του προγράμματος που θα επιλέγουν ή θα εντάσσονται.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved