ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εξέλιξη - Αποτελέσματα διαγωνισμών Επιστροφή    
Παράταση 12 μηνών για τους 4.000 συμβασιούχους στην υγεία, με υπόνοια μονιμοποίησης

Proslipsis.gr | Αθήνα 23.10.2019, 17:16

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Δώδεκα μήνες θα είναι τελικά η παράταση της απασχόλησης των περίπου 4.000 συμβασιούχων μέσω προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στο χώρο της υγείας, σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΕΔ. Την παράταση είχε ανακοινώσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, χωρίς να προσδιορίσει χρονικό διάστημα.

Στη χώρα του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» μια τέτοια παράταση συνομολογεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θέτει προϋποθέσεις μονιμοποίησης μέσω της πολιτικής ή δικαστικής οδού. Το συνομολογεί και η σχετική απόφαση του ΟΑΕΔ, που κάνει λόγο για δαπάνη 60.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του για τα έτη 2020, 2021 και 2022, δηλαδή για 36 μήνες! Αλλά και ο ίδιος ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο, δηλώνοντας ότι «οι ωφελούμενοι του προγράμματος ήδη έχουν αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της Δημόσιας Υγείας...».

Κανονικά θέσεις όπως αυτές του παραπάνω προγράμματος θα έπρεπε να καλύπτονται  μέσω ΑΣΕΠ με τακτικό προσωπικό, μόνιμο ή αορίστου χρόνου, που κοστίζει και λιγότερο στο ελληνικό δημόσιο. Αλλά η κυβέρνηση του... περιορισμού των προσλήψεων επιλέγει τη δημιουργία νέας στρατιάς συμβασιούχων και μονιμοποιήσεων εκτός ΑΣΕΠ, καταστρατηγώντας -μεταξύ άλλων- και την ισονομία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ έχουν στην συντριπτική πλειονότητά τους διάρκεια 8 μήνες, ακριβώς για να διαχωρίζονται από το τακτικό προσωπικό και να εκλείπουν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης. Θέτοντας διάρκεια απασχόλησης ακόμη και έως 28 μήνες και προχωρώντας σε ανανεώσεις συμβάσεων, ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας ουσιαστικά προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό, καταστρατηγώντας της ισονομία στις προσλήψεις και ακυρώνοντας τον νόμο 2190|94 και το ίδιο το ΑΣΕΠ, το οποίο από συστάσεώς του μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί λιγότερες θέσεις τακτικού προσωπικού απ' ότι οι πολιτικοί και οι δικαστικοί.

Και να φανταστεί κανείς ότι τόσο οι μονιμοποιήσεις, όσο και οι ανανεώσεις συμβάσεων (εκτός από όσες συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ) απαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους νόμους! 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved