nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ανδρεουλάκος: Θα καλυφθούν μόνο οι "ώριμες" θέσεις των ΚΕΠ (30/1/06)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
& ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.1.2006, 19:34 
Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης και κυρίως των συμβασιούχων που εργάζονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), το Γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου προβαίνει στις εξής διευκρινιστικές παρατηρήσεις.

Ο συνολικός αριθμός των συμβασιούχων στα ΚΕΠ σήμερα ανέρχεται σε 3.026. Με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) (ΦΕΚ 10Β΄/10-01-2006) συστήνονται 2.588 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι καίτοι η παραγωγικότητα λήφθηκε υπόψη κατά τη σύσταση των θέσεων, η βαρύτητα του κριτηρίου παραγωγικότητας για τα ΚΕΠ απομακρυσμένων ή νησιωτικών περιοχών ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι για τα ΚΕΠ των αστικών και ημιαστικών κέντρων. Κατά συνέπεια συστήθηκαν θέσεις σε ΚΕΠ μολονότι δεν εδικαιολογούντο από την παραγωγικότητά τους και τούτο διότι ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους (νησιωτική, ακριτική, ορεινή περιοχή κ.α.) Εάν η σύσταση των μόνιμων θέσεων γινόταν αποκλειστικά με βάση το κριτήριο της παραγωγικότητας, έπρεπε να συσταθούν πολύ λιγότερες θέσεις και να κλείσουν αρκετά ΚΕΠ. Πρέπει να τονισθεί ότι τα στατιστικά στοιχεία της παραγωγικότητας είναι έγκυρα και αξιόπιστα καθότι συλλέγονται ηλεκτρονικά, με αδιάβλητο τρόπο και χωρίς καμιά παρέμβαση από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΣΔΔΑ.

Από τις συσταθείσες θέσεις (2.588) προκηρύσσονται -σε ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ- 2055 θέσεις, δηλαδή όσες αντιστοιχούν σε απασχολούμενους οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει έως 28-2-06 τουλάχιστον 24 μήνες απασχόλησης με συμβάσεις έργου στα ΚΕΠ. Το 5% των προκηρυχθεισών θέσεων εμπίπτουν στις προστατευόμενες κατηγορίες που προβλέπει ο 2643/1998, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι θέσεις αυτές ανέρχονται σε 103 και θα προκηρυχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου από τον Ο.Α.Ε.Δ. και για αυτές τις θέσεις το κριτήριο συμμετοχής θα είναι προϋπηρεσία σε ΚΕΠ 18 μηνών τουλάχιστον.

Προκηρύσσονται μόνο οι «ώριμες» θέσεις (2055-103=1952), και όχι όλες όσες προβλέπονται στις ΚΥΑ σύστασης (2.588), αφενός διότι θα αποκλείονταν όσοι συμβασιούχοι δεν έχουν συμπληρώσει 18 μήνες προϋπηρεσίας στα ΚΕΠ και αφετέρου διότι θα χάνονταν σημαντικοί πόροι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» δεδομένου ότι τα ΚΕΠ για τους πρώτους 24 μήνες λειτουργίας τους χρηματοδοτούνται κατά 75% από κοινοτικούς πόρους ως ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Κατά συνέπεια είναι παντελώς αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «απολύονται» 1000 από τους 3.000 εργαζομένους στα ΚΕΠ, δεδομένου ότι οι θέσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε συμβασιούχους με διάρκεια απασχόλησης ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ των 24 μηνών, θα προκηρυχθούν σε ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ. Σε κάθε περίπτωση σε όποιο ΚΕΠ δεν προκηρύσσονται ΟΛΕΣ οι συσταθείσες μόνιμες θέσεις, θέμα απώλειας απασχόλησης θα προκύψει μόνο όταν θα ολοκληρωθεί και η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ και εφόσον δεν έχει σημαντικά βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

Η αναλογία των υποψήφιων προς τις προκηρυχθείσες θέσεις είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη προκήρυξη του Δημοσίου. Οι 2463 συμβασιούχοι, οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει μέχρι την 28-2-06 τουλάχιστον 24 μήνες απασχόλησης στα ΚΕΠ, θα διεκδικήσουν τις 1952 προκηρυχθείσες θέσεις. Επικουρικά και μόνο, όπου τυχόν δεν θα καλυφθούν οι θέσεις από τους 2463 των 24 μηνών, θα καλυφθούν από αυτούς που έχουν χρόνο απασχόλησης 18 μηνών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πολύ «κλειστό» διαγωνισμό και πρέπει οι σημερινοί συμβασιούχοι να εκτιμήσουν αυτό το γεγονός.

Επίσης, κατά την κατάρτιση του πίνακα των διοριστέων θα υπάρξει μοριοδότηση της εντοπιότητας σε ΚΕΠ Δήμων με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της προτίμησής τους, εφόσον έχουν προϋπηρεσία σε ΚΕΠ 18 μηνών, στην περίπτωση όμως αυτή η μοριοδότηση δεν θα είναι 55%, αλλά 50%.

Τέλος, το ΑΣΕΠ θα είχε ήδη κάνει την προκήρυξη αλλά περιμένει εντός του Φεβρουαρίου τη νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας οι υποψήφιοι για την πλήρωση των μόνιμων θέσεων στα ΚΕΠ απαλλάσσονται από την υποχρεωτική απόδειξη της γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, λόγω του εφαρμοζομένου ηλεκτρονικού συστήματος στα ΚΕΠ, το οποίο προϋποθέτει την βασική γνώση σε θέματα Η/Υ και πληροφορικής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved