nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Infotest για την πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ (3/3/06)


ΙNFOTEST

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 Φεβρουαρίου 2006
Υψηλότερη η ποιότητα των προσλήψεων στο δημόσιο
Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η οριστική πιστοποίηση των φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης υπολογιστή, που είναι απαραίτητη πια για πρόσληψη στο Δημόσιο. Η πιστοποίηση αυτή ανεβάζει σημαντικά την ποιότητα των προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς τα πιστοποιητικά υπολογιστών θα αποκτώνται με συγκεκριμένες διαδικασίες ποιότητας και διαφάνειας.

Η στρατηγική συμφωνία της Microsoft με την ελληνική κυβέρνηση, που υπογράφηκε στις 31 Ιανουαρίου στη Λισσαβόνα, σηματοδοτεί την επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης του δημόσιου τομέα και την παροχή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες. Η συμφωνία αυτή δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην αναμενόμενη έγκριση από το ελληνικό Δημόσιο της πιστοποίησης Microsoft Office Specialist, που αποδεικνύει έμπρακτα την γνώση και παραγωγικότητα στη χρήση του Microsoft Office. Η ολοένα και μεγαλύτερη είσοδος της τεχνολογίας Microsoft και των πιστοποιημένων χρηστών της στο δημόσιο, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη χώρα μας.

Ήδη ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) ενέκρινε τα δικαιολογητικά που κατέθεσε ο φορέας πιστοποίησης Infotest, διαχειριστής στην Ελλάδα των πιστοποιητικών IC3 και Microsoft Office Specialist, για να αναγνωριστούν για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η εξέλιξη αυτή είναι αρκετά σημαντική καθώς «ξεπαγώνουν» έτσι και οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις. Το επιβεβαίωσε με δημόσια δήλωση του κι ο πρόεδρος του ΟΕΕΚ κ. Χαράλαμπος Μπότσαρης: «Από αρχές Φεβρουαρίου επέρχονται οι πιστοποιήσεις, ώστε όταν βγουν οι πρώτες προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ να μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται σε πιστοποιημένους φορείς
».

Στο νέο προσοντολόγιο που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτική η αποδεδειγμένη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα και υπηρεσίες διαδικτύου. Σε μερικές περιπτώσεις οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα μπορούν, ανάλογα με τη θέση, να ζητούν επιπροσθέτως απόδειξη γνώσης Η/Υ σε προγράμματα παρουσιάσεων ή και σε βάσεις δεδομένων.

Σήμερα στην Ελλάδα περισσότεροι από 60.000 χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα τους εργαζόμενοι, άνεργοι, στρατευμένοι και νέοι, έχουν αποκτήσει την πιστοποίηση του κατασκευαστή, δηλαδή την Microsoft Office Specialist, κι έχουν ήδη ένα σαφές προβάδισμα στην αναζήτηση εργασίας, αλλά και στην καθημερινή χρήση των εφαρμογών της Microsoft σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τα πιστοποιητικά Microsoft Office Specialist και IC3 απολαμβάνουν υψηλή αποδοχή παγκοσμίως, εκδίδονται σε 130 χώρες, σε 20 γλώσσες και διανέμονται μέσα από ένα δίκτυο με πάνω από 9.000 εξεταστικά κέντρα σ’ όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα παγκοσμίως έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες. Γι΄αυτό κι έχουν υιοθετηθεί από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, τα καλύτερα κολέγια, δημόσιους οργανισμούς, υπηρεσίες και κυβερνήσεις στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο, ως τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα πιστοποίησης και εκμάθησης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στην Ελλάδα τις πιστοποιήσεις IC3 και Microsoft Office Specialist διαχειρίζεται αποκλειστικά η Infotest, σε συνεργασία με τα 300 εξεταστικά κέντρα της που διενεργούν εξετάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και για ημερομηνίες εξετάσεων επισκεφθείτε το Internet στη διεύθυνση
www.infotest.gr.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved