nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η κ. Γιαννάκου στα Γενικά Αρχεία Ηπείρου (20/2/06)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.2.2006
Η Υπουργός Παιδείας Κα. Μαριέττα Γιαννάκου, παρέστη σήμερα ως Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, στην τελετή εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε από την Α. Ε. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, των νέων εγκαταστάσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου του Υπουργείου Παιδείας, που στεγάζονται στην πρώην Σχολή Ιππικού «Σουφαρί Σεράι»
στα Ιωάννινα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το Νόμο 3404/05 του Υπουργείου Παιδείας, η Υπηρεσία Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Ιωαννίνων μετονομάστηκε Γ.Α.Κ. Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.

Η Κα. Υπουργός στην ομιλία της παρουσιάζοντας τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει την ευθύνη για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης όλων των αρχείων της χώρας, ύψους 6 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»
και στόχο έχει την μετατροπή σε ηλεκτρονική μορφή όλων των ιστορικών αρχείων.

«Στο Πρόγραμμα θα περιληφθούν και τα αρχεία των Πρωθυπουργών και των Υπουργών, που μέχρι τώρα είχαν αυτόνομη διαχείριση, ώστε μετά από 30 χρόνια, που τα αρχεία αυτά θα αποδεσμευτούν, μέσω του διαδικτύου να γίνουν κτήμα ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, αποτελώντας έτσι ένα πολύτιμο αρχείο μνήμης για τον τόπο και την ιστορία του Έθνους»
τόνισε χαρακτηριστικά η Κα. Υπουργός.

Στη συνέχεια η Κα. Υπουργός αναφέρθηκε σε άλλο πρόγραμμα ύψους 6 εκατ. ευρώ, επίσης, που αφορά σε παρεμβάσεις και αναπλάσεις κτηρίων και χώρων στους οποίους στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους σε ολόκληρη την Πε-ριφέρεια.

«
Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Ειδικής Γραμματείας για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες, προχωρεί σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, σε σειρά εκδηλώσεων, σεμιναρίων και άλλων δράσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, που στόχο έχουν να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Πατρίδας μας, να μορφωθούν και να εμπνευστούν από τις μεγάλες στιγμές του Έθνους.

Αυτή είναι η γενικότερη πολιτική που ακολουθούμε για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Ειδικότερα όμως σε ότι αφορά στα Ιστορικά Αρχεία της Ηπείρου, στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία και στους πολίτες μας, αλλά και στους γείτονές μας να κατανοήσουν μέσα από την ιστορία της περιοχής το ρόλο του καθενός με τον τρόπο και με τα ιστορικά στοιχεία, όπως αυτά έχουν καταγραφεί, δίνο-ντας έτσι τη σωστή διάσταση στα γεγονότα του παρελθόντος.

Η πολιτική δεν είναι κομματική αλλά είναι πραγματική, ουσιαστική και ιστορική αναγκαιότητα, να δίδονται τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση» κατέ-ληξε η Κα. Υπουργός.

Η Κα. Υπουργός αναφερόμενη εξάλλου στο πλήρως ανασκευασμένο κτήριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Ιστορικών Αρχείων Ηπείρου που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, το χαρακτήρισε ως ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή για να φυλαχτεί ο ανεκτίμητος αυτός ιστορικός πλούτος της περιοχής.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved