nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Μουσικοί Γυμνασίων: Συλλαλητήριο για τα προβλήματα του κλάδου (12/4/06)


Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

peaomde@gmail .com
http://www.freewebs.com/peaomde/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 12.4.2006 

Η Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε . διοργανώνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ με την συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 11:00, ΑΘΗΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.Ε.Π.Θ,  Μητροπόλεως 15. Σύνταγμα.

Ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εδω και δεκαπέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί μουσικοί που στελεχώνουμε τα Μουσικά Γυμνάσια όλης της χώρας οργανώνουμε συλλαλητήριο για την απαράδεκτη στάση του ΥΠ.Ε.Π.Θ απέναντι μας..

Το ΥΠΕΠΘ αρνείται μέχρι στιγμής να εφαρμόσει στον κλάδο μας ( ΠΕ 16 –
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ) το άρθρο 6 του Ν.3255/2004, δηλαδή τον διορισμό των 30μηνιτών συμβασιούχων καθηγητών όπως ήδη έχει γίνει για όλες ανεξαιρέτως τις άλλες ειδικότητες της εκπαίδευσης (θεολόγους, φυσικούς, μαθηματικούς, γυμναστές κ.λπ.).

Επίσης αρνείται να εφαρμόσει στον κλάδο μας ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ( 60% από επιτυχόντες ΑΣΕΠ και 40% από ενιαίο πίνακα προϋπηρεσίας ).

Ζητάμε το αυτονόητο..... δηλαδή να εφαρμοστεί ο νόμος!

Μία από τις βασικές δεσμεύσεις της «νέας διακυβέρνησης », κεντρικό στοιχείο του προγράμματος και « σημαία »
της Ν.Δ. κατά την προεκλογική περίοδο ήταν ο τερματισμός του απαράδεκτου καθεστώτος ομηρίας και εκμετάλλευσης των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα. Οι υποσχέσεις για άρση της αδικίας χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς κλάδων, με πιστή εφαρμογή και ενσωμάτωση στην εσωτερική έννομη τάξη της σχετικής κοινοτικής οδηγίας 1999/70, οδήγησαν χιλιάδες πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους την τότε αντιπολίτευση, παραμερίζοντας ιδεολογικές και κομματικές τοποθετήσεις. Ήταν εύλογο, καθόσον Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ!!

Οι συμβασιούχοι καθηγητές μουσικής στα γενικά και – κυρίως –
στα μουσικά σχολεία παραμένουν ακόμα, δύο χρόνια μετά την κυβερνητική αλλαγή, η μοναδική κατηγορία συμβασιούχων που εξαιρούνται μέχρι στιγμής από όλες τις σχετικές ρυθμίσεις.

Το Π.Δ. 164/ 2004 , το γνωστό ως διάταγμα Παυλόπουλου, ερμηνεύτηκε κατά τρόπο που να εξαιρεί από την εφαρμογή του το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΥΠΕΠΘ, με αποτέλεσμα οι σχετικές αιτήσεις μας να απορριφθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο, το ΚΥΣΔΕ, ως νομικά αβάσιμες.

Από την άλλη μεριά το ΥΠΕΠΘ αρνείται μέχρι στιγμής να εφαρμόσει στον κλάδο μας ( ΠΕ 16 – ΜΟΥΣΙΚΟΙ ) το άρθρο 6 του Ν.3255/2004, δηλαδή τον διορισμό των 30μηνιτών συμβασιούχων καθηγητών. Το υπουργείο, επικαλούμενο «νομικά προβλήματα » , αφενός στέρησε από τους εμπειροτέχνες καθηγητές παραδοσιακών οργάνων το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο 30μηνο – τιμωρώντας… τους ίδιους, προφανώς, επειδή η Ελληνική Πολιτεία δεν φρόντισε τόσα χρόνια να τους κατοχυρώσει με αναγνωρισμένους τίτλους –
και αφετέρου καθυστερεί και παλινωδεί χαρακτηριστικά ως προς την έκδοση του πίνακα των 30μηνιτών, ακόμα και για τους αποφοίτους ωδείων τους οποίους το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε με εγκύκλιο να υποβάλουν δικαιολογητικά και αίτηση για το 30μηνο!

Το αποτέλεσμα:
Δεκάδες άξιοι συνάδελφοι συμβασιούχοι, με προσφορά πολλών χρόνων στην εκπαίδευση κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με το τριτοκοσμικό καθεστώς της ωρομισθίας, άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις, απομακρύνονται κάθε χρόνο από την εκπαίδευση , για να ανοίξει – δήθεν –
ο δρόμος για τους νέους, για τους μαθητές τους στα Ωδεία δηλαδή, αποφοίτους συνάμα των πανεπιστημιακών τμημάτων μουσικών σπουδών.

Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να εργάζονται ως αναπληρωτές η ωρομίσθιοι , απολυόμενοι και επαναπροσλαμβανόμενοι κάθε χρόνο, με μειωμένες αποδοχές και εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα, με μόνιμη την ανασφάλεια για το αύριο, «πληρώνοντας » για την μιζέρια του ελληνικού κράτους, που από τη μία προβάλλει τα μουσικά σχολεία ως εκπαιδευτική και καλλιτεχνική «βιτρίνα» και από την άλλη ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ «ΕΣΤΗΣΑΝ»
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Η μέχρι τώρα στάση του Υπουργείου Παιδείας μας αναγκάζει να καλέσουμε για μια ακόμα φορά όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους καθηγητές μουσικής σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , την Παρασκευή 14 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας, με την στήριξη της ΟΛΜΕ.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση και απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ:

ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 16.

ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ 30ΜΗΝΙΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ.

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (πανεπιστημιακοί, απόφοιτοι ωδείων και εμπειροτέχνες παραδοσιακών οργάνων).

ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤ'ΕΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ.

ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ( 60% από επιτυχόντες ΑΣΕΠ και 40% από ενιαίο πίνακα προϋπηρεσίας ).

Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Συκιώτης
τηλ.: 6944633287

Ο Γραμματέας
Λάμπρος Μπέκιος
τηλ.: 6973656135

Υπεύθυνος επικοινωνίας με τα Μ.Μ.Ε.
Γιώργος Λαμέρας
Τηλ.: 6973414077

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved