nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Εγκύκλιος υπουργείου Εσωτερικών για την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων έργου στα ΚΕΠ (10/5/06)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 210 3393636, 210 3393605

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.5.2006

Με την υπ’ αριθμ. 11124/8-5-2006 εγκύκλιό του με τίτλο «Σύναψη συμβάσεων έργου για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ», ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, έδωσε διευκρινήσεις προς τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού αναφορικά με την δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ, χωρίς τους περιορισμούς του π.δ/τος 164/04, επειδή η εν λόγω κατηγορία συμβασιούχων υπάγεται στις εξαιρέσεις του άρθρου 6 παρ. 2 του προαναφερθέντος π.δ/τος.
Για την καλύτερη ενημέρωσή των πολιτών, σας παραθέτουμε την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΔΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ:
Όλα τα ΚΕΠ
(Με κοινοποίηση στο Γραφείο Δημάρχου, Νομάρχη και Πρόεδρου Κοινότητας)

ΘΕΜΑ: «Σύναψη συμβάσεων έργου για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ»

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν τεθεί αναφορικά με την δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων μίσθωσης έργου, στις περιπτώσεις των ήδη απασχολούμενων στα ΚΕΠ, η συνολική διάρκεια των οποίων ξεπερνά τους 24 μήνες (μετά την ισχύ του π.δ/τος 164/2004) σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Οι συμβάσεις οι οποίες καταρτίζονται για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ/τος 164/04 επειδή πρόκειται συμβάσεις, χαρακτηρισμένες από τον νόμο ως συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Συγκεκριμένα, με την παράγραφο 1 του άρθρου 15 του Ν. 3260/2004 (ΦΕΚ 151 Α΄), προστέθηκε στην παρ. 11 του άρθρου 31 του Ν. 3013/2002, από τότε που ίσχυσε, και το ακόλουθο εδάφιο : «Για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ επιτρέπεται η απασχόληση φυσικών προσώπων με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Για τις συμβάσεις αυτές ισχύουν οι κείμενες διατάξεις, χωρίς να απαιτούνται οι προϋποθέσεις της Π.Υ.Σ. 55/1998».

Εξ΄ άλλου, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 6 του π.δ/τος 164/04, «συνολικός χρόνος διάρκειας απασχόλησης άνω των 24 μηνών επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις ειδικών, από την φύση και το είδος της εργασίας τους, κατηγοριών εργαζομένων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως ιδίως, διευθυντικά στελέχη, ………………..που απορρέουν από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς». (Η απαρίθμηση των περιπτώσεων είναι ενδεικτική).

Οι απασχολούμενοι στα ΚΕΠ συνιστούν πράγματι ειδική κατηγορία εργαζομένων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας τους αλλά και λόγω της φύσης, του είδους και του σκοπού του παρεχόμενου σε αυτά έργου.

Και αυτό γιατί τα ΚΕΠ συνιστούν ένα σύγχρονο θεσμό που στηρίζεται στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, έχουν δε ως αποστολή την διεκπεραίωση και διαχείριση των υποθέσεων των πολιτών από την υποβολή της αίτησης μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, σε συνεργασία με τις καθ΄ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες.

Για το σκοπό αυτό εξάλλου, έχει εκδοθεί πλήθος κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες καθορίστηκαν διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας διαφόρων Υπουργείων που διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ.

Η εν λόγω κατηγορία εργαζομένων έχει προβλεφθεί νομοθετικά (αρ. 15 παρ. 1 του Ν. 3260/2004).

Επιπροσθέτως, με την διάταξη του αρ. 24 παρ. 3 του Ν. 3200/2003 προβλέφθηκε η σύσταση μονίμων οργανικών θέσεων για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και η διαδικασία πλήρωσης αυτών σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 2190/2004 όπως ισχύει.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν την πρόθεση του νομοθέτη να στελεχωθούν τα ΚΕΠ κατά το διάστημα της πιλοτικής τους λειτουργίας, αλλά και μέχρι την δημιουργία και την πλήρωση των μονίμων θέσεων που επρόκειτο να συσταθούν ειδικά για τις ανάγκες τους, με συμβασιούχους έργου.

Σας γνωστοποιούμε ότι έχουν ήδη συσταθεί στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού οι μόνιμες θέσεις, με δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΔΟΑ/Φ.01/608 και ΔΟΑ/Φ.01/609, ΦΕΚ 10 Β΄), ενώ η προκήρυξη για την πλήρωσή τους βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης πολιτών, είναι δυνατή και μετά την συμπλήρωση 24 μηνών, καθώς οι εν λόγω συμβάσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρ. 6 του π.δ/τος 164/2004.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved