nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η ΔΟΕ για τα νέα βιβλία (11/5/06)


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.5.2006

Με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα βιβλία

Η Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, συνεχίζοντας τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τα συνδικάτα των εκ/κών, με δηλώσεις της στον τύπο ισχυρίζεται πως «… τα νέα βιβλία έχουν δοθεί και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ έχει πάρει όλα τα μέτρα για την επιμόρφωση των εκ/κών σ’ αυτά …».

Κάτι ανάλογο ισχυρίζονταν, βέβαια, και στην αρχή της χρονιάς όταν έλεγε πως δεν υπάρχουν κενά και πως: «…οι συνδικαλιστές σκόπιμα δημιουργούν πανικό…». Στη συνάντηση, όμως, που είχε με την ΔΟΕ στις 27/9/05, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τα κενά ξεπερνούν τις 4.000 στην Π.Ε. και στη συνέχεια τα κάλυψε !!! σε 17 !!! φάσεις, με διορισμό αναπληρωτών.

Αντί άλλης απάντησης, στον ισχυρισμό της ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα για την επιμόρφωση των εκ/κών στα νέα βιβλία, κοινοποιούμε το έγγραφο του Συλλόγου Εκ/κών Π.Ε. Αλ.Δελμούζος, για να διαπιστώσουν όλοι την πραγματικότητα που υπάρχει στα σχολεία μας.

Φαίνεται πως, για την Υπουργό Παιδείας, ο ολισθηρός κατήφορος τον οποίο ακολουθεί, δεν έχει τέλος.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. «ΑΛΕΞ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 153551-ΠΑΛΛΗΝΗ )
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2106033426 & 2294072246 ΓΑΧ : 2106033426 & 2294079724
Πληροφορίες: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ Κινητό Προέδρου : 6974489580

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ
Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Μέχρι τώρα είμαστε θεατές της φαρσοκωμωδίας με τίτλο «Ενημέρωση στα νέα βιβλία». Νέα βιβλία που παραμένουν ΑΟΡΑΤΑ και η επιδιωκόμενη ενημέρωση ανύπαρκτη.

Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την κοροϊδία που διαπράττουν φορείς του ΥΠ.Ε.Π.Θ σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Με έγγραφο μέλους της συγγραφικής ομάδας των μαθηματικών που το προωθεί σχολικός Σύμβουλος της περιοχής ζητιέται από τους εκπαιδευτικούς της Α' και Γ' τάξης να διδάξουν κεφάλαια Μαθηματικών από τα νέα βιβλία;;; για να μην αντιμετωπίσουν τα παιδιά πρόβλημα στη νέα χρονιά ( ταχύρρυθμα επιμορφωτικά σεμινάρια!!!)

Αλήθεια

• Από ποια βιβλία;
• Με ποια ενημέρωση;
• Σε ποιο χρονικό διάστημα;

Από όλα αυτά φαίνεται πώς το ΥΠΕΠΘ εννοεί και υλοποιεί τις "καινοτόμες δράσεις"...

Θα περιμέναμε από φορείς του ΥΠΕΠΘ ( Π.Ι. - συγγραφείς βιβλίων - σχολικούς συμβούλους ) μια «στοιχειώδη» προσέγγιση στο θέμα ενημέρωσης στα νέα βιβλία.

· Αλήθεια το ΥΠ.Ε.Π.Θ. δεν γνώριζε μέχρι τις 8 Μάη 2006 ότι είναι υπαρκτό το πρόβλημα της μεταβατικότητας της ύλης των Μαθηματικών από την Α' στη Β' τάξη; ( μέχρι τώρα οι μαθητές της Α τάξης διδάσκονταν ως το 20 και από του χρόνου, με τα νέα βιβλία θεωρείται δεδομένο ότι οι μαθητές της Β’ τάξης έχουν διδαχτεί τους αριθμούς μέχρι το 100).

· Τι έκανε μέχρι τώρα;

· Είναι παιδαγωγικά ορθή η συμπλήρωση κεφαλαίων στο τέλος της σχολικής χρονιάς;

Καλούμε τους συναδέλφους:
• Να αρνηθούν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του συμβούλου. Το Θέμα πρέπει και θα αντιμετωπισθεί συλλογικά , στα πλαίσια του Συλλόγου και της ΔΟΕ.
• Όταν διαπιστώνουν τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις που επιβαρύνουν κι άλλο την εργασιακή καθημερινότητάα μας και πλήττουν το κύρος των εκπαιδευτικών να απευθύνονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε.:
• Να προσφέρει συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους.
• Να αναδείξει το θέμα και να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. να δώσει λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι κορυφαίο ζήτημα που την κεντρική πολιτική ευθύνη φέρει αποκλειστικά το ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Προσπαθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει την «τομή» των νέων βιβλίων, στην πλάτη του εκπαιδευτικού κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved