nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου για την (κακο) διοίκηση ΟΑΕΔ (23/5/06)


ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα κύρια σημεία της ομιλίας της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη συζήτηση της επερώτησης για τον ΟΑΕΔ στη Βουλή.

 

«Όχι άλλα δάκρυα, όχι άλλα ψέματα, όχι άλλα ταξίματα και υποσχέσεις! Οι άνεργοι ζητούν λύσεις!»

 

«Τι έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια στον ΟΑΕΔ; Πλήρη αδιαφάνεια! Τα πάντα καθοδηγούνται από τα σκοτεινά δωμάτια της Διοίκησης. Υπάρχει και διοικητική και πολιτική συγκέντρωση των πάντων, προκαλώντας την κατακραυγή των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και όχι μόνο. Πολύ περισσότερη είναι η κατακραυγή των ίδιων των ανέργων. Τι συμβαίνει;» ανέφερε στην ομιλία της η βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου στη συζήτηση της επερώτησης για τον ΟΑΕΔ στη Βουλή. 

«Τι κάνατε με τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης; Νύχτα βγάλατε την προκήρυξη και επιλέξατε ως «εργασιακούς συμβούλους» άσχετες ειδικότητες, για να υποστηρίξουν με τις γνώσεις τους τον άνεργο! Μια άλλη χαμένη ευκαιρία για τον ΟΑΕΔ είναι το STAGE, το περίφημο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας, που θα μπορούσε να βοηθήσει χιλιάδες ανέργους. Αντί γι’ αυτό, το μετατρέψατε σε ένα ατέλειωτο εργαλείο ρουσφετιών! Όσο για τα θέματα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) μαθητείας του ΟΑΕΔ, είναι κι αυτός άλλος ένας πετυχημένος θεσμός που έχετε απαξιώσει. Πείτε στον ελληνικό λαό τι έχετε ξοδέψει για τις διαφημίσεις που βλέπουμε στις εφημερίδες, αν και η συμμετοχή των ανέργων είναι πλέον ελάχιστη!

Αναρωτιέμαι, πολιτικά σκεπτόμενη, πώς ένας Υφυπουργός Απασχόλησης έρχεται στη Βουλή και λέει «τι καλά που έγιναν τα πράγματα στην κατάρτιση» ενώ πριν από λίγους μήνες παραιτήσατε τον Πρόεδρο της Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε. του ΟΑΕΔ; Κάτι συμβαίνει εδώ. Ή τα πράγματα πάνε καλά, όπως μας είπατε σήμερα, οπότε κακώς τον καταργήσατε ή τον καταργήσατε  καλώς, γιατί πολύ κακώς πάνε τα πράγματα! Τι από τα δύο συμβαίνει

Τέλος, σχετικά με τα πολλά λόγια περί εγγεγραμμένης ανεργίας, θα ήθελα να θυμίσω ότι μιλάμε για μια παράγκα του Παρατηρητηρίου της Απασχόλησης. Διότι παραλάβατε ολοκληρωμένο το λογισμικό σύστημα παρακολούθησης της ανεργίας, αλλά δυστυχώς το χρησιμοποιήσατε με τρόπο στρεβλό και μην αφήνοντας πραγματικά τη δυνατότητα όχι μόνο στους αγρότες, αλλά και σε ανθρώπους που θα αναζητούσαν εργασία, να γραφτούν ως άνεργοι. Εμπαίζετε και τους ανέργους και τον ελληνικό λαό!

Εμείς θεωρούμε ότι το συγκεντρωτικό, δύσκαμπτο και γραφειοκρατικό καθεστώς του Ο.Α.Ε.Δ. πρέπει να ξεπεραστεί. Ποιο είναι το δικό σχέδιό σας για τον Ο.Α.Ε.Δ.; Και εδώ, όπως και στο ασφαλιστικό, όπως και στην ανάπτυξη, ούτε θέσεις έχετε ούτε σχέδιο! Όπως σας πάει ο άνεμος! Αν θέλετε, να μου δώσετε μια απάντηση γι’ αυτό. Αν δεν θέλετε, τα λέμε στην Επιτροπή...».

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved