nmathioud for ProslipsisGR - Widget





ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Κάλεσμα ΟΛΜΕ στο συλλαλητήριο της Πέμπτης (20/6/06)


ΟΛΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 20/6/2006

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22/6/06 ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους/τις συναδέλφους όλων των σχολείων της χώρας να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 22/6/06 και στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο, την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλεί, επίσης, τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν και στις Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται, ταυτόχρονα, σε όλη τη χώρα.

Οι μαζικότερες φοιτητικές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων, οι καταλήψεις της συντριπτικής πλειονότητας των τμημάτων των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε όλη τη χώρα, η συνεχιζόμενη απεργία διαρκείας της ΠΟΣΔΕΠ, η δυναμική των πρόσφατων Πανεκπαιδευτικών Συλλαλητήριων αποτελούν ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις για το εκπαιδευτικό μας κίνημα.

Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους φοιτητές και τους μαχόμενους πανεπιστημιακούς δασκάλους αλλά ενδιαφέρει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είναι αγώνας που αφορά το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Οι φοιτητές ξεσηκώνονται ενάντια σε ρυθμίσεις που αποτελούν τμήμα της ίδιας πολιτικής που ανατρέπει και αφαιρεί κατακτήσεις, που γενικεύει την ελαστική και ανασφαλή εργασία, που αναγορεύει τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ σε απόλυτο κανόνα ρύθμισης των κοινωνικών σχέσεων, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ως το αναλώσιμο υλικό στο βωμό του κέρδους.

Γι’ αυτό και οι φοιτητικές κινητοποιήσεις - δίνουν σήμερα ένα μήνυμα ελπίδας που αφορά ολόκληρη τη κοινωνία. Επομένως, χρειάζονται όχι μόνο την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματός μας, αλλά και τη συστράτευση στον κοινό αγώνα. Το μεγάλο νικηφόρο κίνημα των νέων και εργαζομένων στην Γαλλία έδειξε ότι καμιά κυβερνητική πολιτική δεν είναι ανίκητη.

Η αναδίπλωση της κυβέρνησης, με την πρόσφατη δήλωσή της ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί ο νόμος πλαίσιο μέσα στο καλοκαίρι, είναι μια σαφής παραδοχή της κατά κράτος ήττας που υπέστησαν το ΥΠΕΠΘ και η Κυβέρνηση, όταν τόλμησαν να εξαπολύσουν κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Κυβέρνηση αναδιπλώθηκε, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ. Κανένας ψευδεπίγραφος διάλογος δεν μπορεί να ακυρώσει τις μορφωτικές κατακτήσεις των εργαζομένων που απαιτούν Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Η Κυβέρνηση παρά την αντίθεση της ΟΛΜΕ και των άλλων φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας προχωρά στη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΤΕΕ, με το οποίο:

• Διατηρείται και επεκτείνεται η πολυδιάσπαση των διάφορων τύπων σχολείων για την ΤΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, με τις προτάσεις του ΥΠΕΠΘ για δημιουργία Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αλλά και Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ), τις οποίες μάλιστα θα μπορούν να ιδρύουν και τα άλλα υπουργεία πλην του Παιδείας, συνεχίζεται και διευρύνεται η πολυδιάσπαση της πολύπαθης Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

• Περιορίζεται δραματικά ακόμα και αυτή η σημερινή, κουτσουρεμένη, πρόσβαση σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ

• Όχι μόνο δεν διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά επιχειρείται να παραδοθεί ένα σημαντικό τμήμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στους ιδιώτες. (μεταλυκειακό επίπεδο)

• Δεν αναλαμβάνεται καμία δέσμευση για το εργασιακό καθεστώς και τις θέσεις εργασίας των υπηρετούντων σήμερα εκπαιδευτικών.

Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης οδηγούν σε ένα ακόμη πιο συντηρητικό σχολείο, αυξάνουν τη μαθητική διαρροή και ετοιμάζουν πελατεία για τα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Η διαφημιζόμενη ισοτιμία του Επαγγελματικού Λυκείου με το Γενικό Λύκειο παραμένει στα χαρτιά χωρίς πρακτικό αντίκρισμα. Προϋπόθεση για μια τέτοια ισοτιμία είναι η θεσμοθέτηση 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα παρέχει στέρεη γνώση και θα χωράει όλα τα παιδιά. Πρόκειται για θεμελιώδες αίτημα που διεκδικεί η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά η κυβέρνηση το παραπέμπει στις καλένδες.

Η ΤΕΕ και γενικότερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν αντέχουν άλλους αρνητικούς πειραματισμούς.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ΤΕΕ και να διαμορφώσει νέο, σύμφωνα με τις προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 22/6/06 με στόχο την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΤΕΕ.

Αγωνιζόμαστε για:
• Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος
• Να μην ιδρυθούν Ιδιωτικά ΑΕΙ
• Να μην προωθηθεί για ψήφιση ο απαράδεκτος νόμος - πλαίσιο.
• Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ΤΕΕ και να διαμορφωθεί νέο, σύμφωνα με τις προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος
• Να δημιουργηθεί μια και μόνο δομή επαγγελματικής εκπαίδευσης σε λυκειακό επίπεδο μετά το γυμνάσιο, σχεδιασμένη στην κατεύθυνση της καθιέρωσης 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης
• Να υπαχθούν στο ΥΠΕΠΘ όλες οι σχολικές μονάδες που προσφέρουν σήμερα τεχνικο – επαγγελματική εκπαίδευση και ανήκουν σε άλλα Υπουργεία
• Να δημιουργηθεί μεταλυκειακό έτος ειδίκευσης και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του
• Να κατοχυρωθεί πραγματική και ουσιαστική δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων της ΤΕΕ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ), χωρίς τους φραγμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται σήμερα, και αναλογικά με το μαθητικό δυναμικό της ΤΕΕ
• Να κατοχυρωθεί ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας του συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης
• Να διασφαλιστεί η μόνιμη εργασιακή σχέση των καθηγητών της ΤΕΕ χωρίς μείωση των θέσεων εργασίας
• Να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ΟΛΜΕ

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved