nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση (26/6/06)

ΟΛΜΕ
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 26/6/2006

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΕ
Η κυβέρνηση προχωρεί στην ψήφιση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα του απαράδεκτου νομοσχεδίου που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση. Παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και του συνόλου των εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο τις σοβαρές ενστάσεις μας για την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί και στο θέμα της πολύπαθης ΤΕΕ, αλλά και χωρίς να έχει οργανώσει στοιχειωδώς την λειτουργία από 1-9-2006 των νέου τύπου σχολείων που δημιουργεί.

Με κάθε του κίνηση το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση γενικότερα επιβεβαιώνει τη βασική μας εκτίμηση ότι κεντρικές επιδιώξεις της εκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί είναι η προώθηση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και η πριμοδότηση της κατάρτισης σε βάρος της εκπαίδευσης.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την ΤΕΕ υπηρετούν τις παραπάνω επιδιώξεις, Συγκεκριμένα, οδηγούν στην παράδοση της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης στους ιδιώτες, στην κατάρτιση και στη μαθητεία κάτω από την ηλικία των 18 χρονών και ουσιαστικά ακυρώνουν τις όποιες εξαγγελίες για καθιέρωση 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Υπογραμμίζουμε το γεγονός πως με το νομοσχέδιο για την ΤΕΕ παραδίνεται ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής εκπαίδευσης (μεταλυκειακό επίπεδο γ΄) στους ιδιώτες και στα ΙΕΚ, ΚΕΚ κ.λπ..

Επιπλέον, με τροπολογίες που κατατέθηκαν από το ΥΠΕΠΘ την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο στη Βουλή, δίνεται ένα ακόμη «πισώπλατο» κτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, με τις τροπολογίες αυτές:

Δίνεται η δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να διατηρήσει για τουλάχιστον μια ακόμη χρονιά τα ΤΕΕ μαθητείας. Ήδη δημοσιεύτηκε και η σχετική προκήρυξη για τις εγγραφές, ενώ στα δημόσια ΤΕΕ, είτε λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί από ένα νόμο που δεν έχει ακόμα ψηφιστεί αλλά θα ισχύσει την επόμενη σχολική χρονιά (2006-7), είτε με προφορικές (αμφίβολης νομιμότητας) εντολές προϊσταμένων γραφείων, τις οποίες δημόσια καταγγέλλουμε, ουσιαστικά μπλοκάρονται οι εγγραφές ενόψει των αλλαγών.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στον ΟΕΕΚ (Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) να αναθέτει την «οργάνωση, σχεδιασμό, μέριμνα και εκτέλεση προγραμμάτων επιμόρφωσης» για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε «τρίτους». Προφανώς αυτοί οι «τρίτοι» είναι οι προσφιλείς στην κυβέρνηση φορείς της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Απαιτούμε, έστω την ύστατη ώρα, από την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο, που υποβαθμίζει, κατακερματίζει και δωρίζει στους ιδιώτες και στην κατάρτιση τη δημόσια ΤΕΕ.

Ζητάμε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκήσουν όλη την επιρροή τους για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά από το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την απαξιωτική του πολιτική για το δημόσιο σχολείο. Διαφορετικά, θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εκπαιδευτική και εργασιακή αναστάτωση που φέρνει στην πολύπαθη και υποβαθμισμένη από την πολιτεία ΤΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, παρακολουθώντας απλά τις εξελίξεις. Θα αντιδράσουμε δυναμικά για να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν τη νέα χρονιά και να ανατρέψουμε αυτήν την απαράδεκτη εκπαιδευτική πολιτική, προωθώντας ταυτόχρονα τα αιτήματα του κλάδου μας, που είναι και αιτήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved