nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Χριστοφιλοπούλου: Τρεις απαντήσεις στον κ. Γιακουμάτο (6/7/06)


Εύη Χριστοφιλοπούλου
Συντονίστριας Απασχόλησης
και Κοινωνικής Ασφάλισης
της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6.7.2006

Σχετικά με την απάντηση του Υφυπουργού Απασχόλησης

Φαίνεται ότι η τεκμηριωμένη δημοσιοποίηση από το ΠΑΣΟΚ των μύθων και της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης, ανησύχησε ιδιαίτερα το Υπουργείο Απασχόλησης, που σπεύδει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με μακροσκελείς ανακοινώσεις στον Τύπο.

Το μόνο που αποκαλύπτεται και πάλι είναι η ανυπαρξία ολοκληρωμένης πολιτικής για την απασχόληση και την ανεργία. Εμείς παραθέτουμε ένα προς ένα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις, τις στρεβλώσεις και τα μαγειρέματα της κυβέρνησης για κομματικούς κι επικοινωνιακούς λόγους:

Αλήθεια 1η
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, το τέταρτο τρίμηνο του 2003 η ανεργία ήταν στο 8, 9%. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού όρισε τη νέα διοίκηση της ΕΣΥΕ, εφάρμοσε άλλο σύστημα υπολογισμού και εμφάνισε για το ακριβώς επόμενο τρίμηνο ανεργία της τάξης του 11,3% (έναντι 10,4% του αντίστοιχου τριμήνου του 2003), ποσοστό ιδιαίτερα αφύσικο και λόγω του ότι τότε βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη τα Ολυμπιακά Έργα. Ακόμη πιο παράδοξο είναι το γεγονός ότι, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Έργων, η νέα κυβέρνηση εμφάνισε το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται!

Αλήθεια 2η
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ, στο πρώτο τρίμηνο του 2006 το ποσοστό απασχόλησης στη χώρα ήταν 53,3%, το οποίο απέχει πολύ από το «άνω του 60%» που παρουσιάζει στην ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Απασχόλησης. Όσο για την «σταδιακή σύγκλιση με τους στόχους της Λισσαβόνας» που επικαλείται, ας μας πει επιτέλους ποιο είναι το περίφημο σχέδιο της κυβέρνησης για την επίτευξη αυτών των στόχων, γιατί το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που δόθηκε πέρυσι στη δημοσιότητα ήταν γεμάτο ασάφειες και αοριστίες!

Αλήθεια 3η
Σχετικά με τη «μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων», μας απαντά ο ίδιος ο Υφυπουργός, ο οποίος παραδέχεται ότι τηρούνται διπλές καταστάσεις ανέργων, αποφεύγοντας ταυτοχρόνως να εξηγήσει γιατί ο άνεργος που αναζητεί εργασία μέσω ΑΣΕΠ, δεν θεωρείται πλέον για τον ΟΑΕΔ ως «άνεργος που αναζητά εργασία»!

Και η μεγάλη αλήθεια για τον ΟΑΕΔ…

Καλό θα ήταν ο Υφυπουργός Απασχόλησης, αντί να ωραιοποιεί την λειτουργία του ΟΑΕΔ, να μας δώσει όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί εγγράφως και να μας απαντήσει στις δεκάδες ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει για τον Οργανισμό στη Βουλή. Γιατί, από τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Διοίκησης του ΟΑΕΔ και την πληθώρα καταγγελιών εναντίον της, η μόνη «αναβάθμιση» που μπορούμε να εντοπίσουμε στον Οργανισμό είναι η κομματική!

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση ότι το πρόβλημα της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης δεν αντιμετωπίζονται με κοπτοραπτικές μεθόδους και δημιουργίες εντυπώσεων. Απαιτούν πολιτική βούληση και ικανότητα, ουσιαστικό διάλογο και κοινωνική συναίνεση, στοιχεία τα οποία φαίνεται να απουσιάζουν από τις κυβερνητικές επιλογές.

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2006

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved