nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
TEI Aθήνας: Οργή για τους βανδαλισμούς (10/7/06)


 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ & ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Ταχ. Δ/νση : Αγ. Σπυρίδωνα 122 10 ΑΙΓΑΛΕΩ
Τηλέφωνο : 210 - 5385560-1-2 Ημερομηνία : 10-721-3-06
FAX : 210 - 5911590
Ε-mail : proedr@teiath.gr, grampro@teiath.gr.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.7.2006

Τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους, ομόφωνα εκφράζουν:
α) Την οργή και την αγανάκτησή τους για την εικόνα καταστροφής και βανδαλισμών που παρουσίαζαν οι χώροι του Ιδρύματος και ειδικότερα της Κεντρικής Διοίκησης αμέσως μετά την αποχώρηση των καταληψιών την 5η Ιουλίου 2006.
Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής. Δάπεδα και τοίχοι καλυμμένοι με χρώματα, χυδαιολογίες και υβριστικά συνθήματα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε φοιτητικές διεκδικήσεις ή στον ευρύτερο χώρο της Παιδείας, σπασμένα καθίσματα, λεηλατημένα γραφεία, κατεστραμμένοι ή κλεμμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαλυμένα φωτοαντιγραφικά και άλλα μηχανήματα μεγάλης αξίας αλλά και σπασμένα ΑΤΜ τραπεζών είναι μόλις λίγα από τα χαρακτηριστικά δείγματα γραφής των καταληψιών.
β) Τη βαθιά τους θλίψη διότι οι επίσημες σπουδαστικές παρατάξεις του Ιδρύματος δε φρόντισαν να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των χώρων του Ιδρύματος, παρά το γεγονός ότι είχαν προφορικά δεσμευτεί πως δε θα επέτρεπαν να συμβούν τα οποιαδήποτε έκτροπα.
γ) Καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο παρόμοιες ενέργειες οι οποίες προσβάλλουν και διακυβεύουν την ακαδημαϊκή υπόσταση του Ιδρύματος, αποτελούν όνειδος για την ελληνική κοινωνία και υποθηκεύουν το μέλλον της Ανώτατης Παιδείας γενικότερα. Παράλληλα δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν χρήση κάθε νόμιμου μέσου που θα διασφαλίζει το ΤΕΙ Αθήνας από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.
Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ δε στρέφεται κατά του Σπουδαστικού Κινήματος, αλλά εναντίον μιας μερίδας σπουδαστών που όχι μόνο δε σέβεται την περιουσία του Ιδρύματος αλλά προβαίνει σε απερίγραπτες πράξεις λεηλασίας και καταστροφής των εγκαταστάσεών του.
Εύλογα γεννάται το ερώτημα, που διατυπώνεται από όλα τα μέλη του Συμβουλίου και δεν είναι άλλο από το ποιος θα επιβαρυνθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 € που απαιτείται για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν. Μήπως οι σπουδαστικές παρατάξεις που συμμετείχαν στην κατάληψη; Μήπως η συντονιστική επιτροπή; Μάλλον εθελοτυφλούμε. Μήπως τελικά το ΤΕΙ θα αναγκαστεί, όπως πάντα, να πληρώσει το τίμημα της καταστροφικής μανίας μιας χούφτας ανεγκέφαλων νέων χωρίς οράματα και στόχους επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό τον ήδη ταλαιπωρημένο προϋπολογισμό του.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved