nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η ΟΣΕΠ - ΤΕΙ για την συνάντηση με την κ. Γιαννάκου (13/6/06)


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. (Ο.Σ.Ε.Π. - Τ.Ε.Ι.)

ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ & ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ Τ.Κ. 12 210
Τηλ - fax : 210 - 5385142
e-mail :
oseptei@teiath.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 12.07.06

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας κ. Γιαννάκου τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ταλιαδούρο και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Σούτσα, την Τετάρτη 12/7/06, όπου εξέθεσε τις απόψεις των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα των ΤΕΙ, και έθεσε για επίλυση τα παρακάτω προβλήματα σύμφωνα με τις αποφάσεις της 28/6/06 συνεδρίασης της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ:

1. Ενιαίο πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση (άρθρο 2 του προσχεδίου νόμου), του ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου, με πιθανές διαφοροποιήσεις, όπου η φύση των ιδρυμάτων το απαιτεί.

2. Γενναία χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

3. Αυτοδύναμα μεταπτυχιακά προγράμματα.

3. Αναστολή της βάσης του 10 για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.

4. Άμεση αποκατάσταση του ΕΠ, όπως προτείνεται από την ΟΣΕΠ.

5. Εξομοίωση των πάσης φύσεως αποδοχών του ΕΠ των ΤΕΙ με το ΔΕΠ των πανεπιστημίων

Η κ. Γιαννάκου απάντησε ότι οι διατάξεις του υπό κατάθεση προσχεδίου νόμου θα περιλαμβάνουν και τα ΤΕΙ και θα καταργηθούν τα αντίστοιχα άρθρα των νόμων 1404/83 & 2916/2001. Η ΟΣΕΠ ζήτησε να τροποποιηθεί το άρθρο 1 του προσχεδίου που αφορά την αποστολή των ΑΕΙ, ώστε να περιλαμβάνονται στα ΑΕΙ και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η ΟΣΕΠ ζήτησε 30 εκατομμύρια Ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα ΤΕΙ, να πληρώνονται οι έκτακτοι από κωδικό του Υπουργείου Παιδείας (όπως και οι 407 στα πανεπιστήμια) και αύξηση της χρηματοδότησης στον επόμενο προϋπολογισμό. Η κ. Γιαννάκου δεσμεύτηκε ότι ο επόμενος προϋπολογισμός για τα ΤΕΙ θα είναι αυξημένος και θα δοθεί και έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η ΟΣΕΠ ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα στα ΤΕΙ να κάνουν αυτοδύναμα μεταπτυχιακά (όσα τμήματα έχουν τις προϋποθέσεις) και η κ. Γιαννάκου απάντησε ότι έχει ήδη οριστεί επιτροπή για τα μεταπτυχιακά, στην οποία συμμετέχουν και δύο καθηγητές ΤΕΙ, η οποία θα κάνει προτάσεις και σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για τα μεταπτυχιακά, το οποίο θα προβλέπει ότι τα ΤΕΙ θα μπορούν να κάνουν αυτοδύναμα μεταπτυχιακά σύμφωνα με τα κριτήρια που θα ορίζονται από το νόμο.

Η ΟΣΕΠ ζήτησε να γίνει αναστολή της βάσης 10 για το τρέχον έτος, ώστε να αποφευχθεί η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό από πιθανές καταργήσεις τμημάτων στην περιφέρεια. Η κ. Γιαννάκου ήταν αρνητική και προτάθηκε να γίνει μια κοινή επιτροπή από μέλη της ΟΣΕΠ και τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων, η οποία θα μελετήσει το πρόβλημα και θα κάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ΟΣΕΠ ζήτησε να γίνει άμεση αποκατάσταση του ΕΠ, σύμφωνα με τις προτάσεις της και η κ. Γιαννάκου είπε ότι θα μελετήσει το θέμα με σκοπό να βρεθεί λύση.

Η ΟΣΕΠ ζήτησε εξομοίωση των αποδοχών του ΕΠ των ΤΕΙ με το ΔΕΠ των πανεπιστημίων. Η κ. Γιαννάκου απάντησε ότι αυτή τη στιγμή τα δημοσιονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν αυτή τη ρύθμιση, αλλά θα το ξανασυζητήσουμε το θέμα σε επόμενη συνάντηση.

Επίσης, η ΟΣΕΠ επεσήμανε στην κ. Γιαννάκου ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση (έως και 5 μήνες) στην υπογραφή εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας σημαντικών αποφάσεων που αφορούν τους προϋπολογισμούς ή διορισμούς ΕΠ και ζήτησε να συντομευτούν οι διαδικασίες.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved