nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Δηλώσεις πρυτάνεων ΤΕΙ μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό (24/7/06)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
Αθήνα 24 Ιουλίου 2006

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα με Προέδρους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στη συνάντηση μετείχαν η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου και ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Ταλιαδούρος.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ): Η συνάντηση κράτησε περίπου δυόμισι ώρες ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική και από τη δική μας πλευρά ετέθησαν όλα τα θέματα, τα οποία απασχολούν τα Ιδρύματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Όπως το θέμα της αξιολόγησης, την οποία αποδεχόμαστε - και συμφωνούμε με το Υπουργείο - και θα γίνει δεκτή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την αξιολόγηση των καθηγητών εννοείτε;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Εννοούμε την γενική αξιολόγηση των Ιδρυμάτων, η οποία περιλαμβάνει όλους τους τομείς: Τον εκπαιδευτικό, τον ερευνητικό, τα πάντα. Είχαμε επίσης μια εκτενέστατη συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο των ΤΕΙ το οποίο θα αναβαθμιστεί. Ο Πρόεδρος έχει και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προωθηθούν πάρα πολύ τα επαγγελματικά δικαιώματα και προς τα εκεί υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Γενικότερα τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα τα οποία τα τελευταία χρόνια απασχόλησαν την Παιδεία και μάλιστα μπορώ να πω εις ευήκοον ους. Δηλαδή οι απόψεις που ανταλλάχθηκαν ταυτίζονται, περίπου σ’ ένα ποσοστό 80% και παραπάνω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν ένα ΤΕΙ αξιολογηθεί και δεν περάσει τη βάση κλείνει;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Όχι, σε καμία περίπτωση δεν κλείνει. Του δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσει τις προσπάθειες βελτιώσεώς του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα συγχωνευτούν τμήματα;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Όχι, για την ώρα δεν προβλέπεται να συγχωνευτεί κανένα τμήμα, όπως δεν προβλέπεται να κλείσει και κανένα τμήμα, γιατί δεν υπάρχει λόγος να κλείσει κανένα τμήμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε σίγουροι εσείς οι Πρόεδροι ότι φέτος δεν θα μπουν σε αυτά που έμπαιναν πέρυσι με κάτω από τη βάση;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Δεν θα μπει ο ίδιος αριθμός. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρξει κάποια τελική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, πάντως, για την ώρα, δεν κινδυνεύει κανένα τμήμα. Όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, μέσα στο πλαίσιο που λειτουργούσαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς είστε υπέρ της βάσης του δέκα;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Είμαι υπέρ της βάσεως του δέκα. Η πλειοψηφία των Προέδρων είναι υπέρ της βάσεως του δέκα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εχει πρόβλημα το ΤΕΙ Κρήτης, ή κάποια τμήματα των ΤΕΙ;

ΧΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ): Κάποια τμήματα σε σχέση με το αντικείμενό τους. Δηλαδή τα αντικείμενα που έχουν πανελλαδικά πρόβλημα. Διαφορετικά θα έλεγα ότι, όχι, δεν έχει πρόβλημα συγκεκριμένο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιά είναι αυτά τα τμήματα, τα οποία φοβόσαστε ότι δεν θα έχουν φέτος πρωτοετείς. Η Σητεία, για παράδειγμα, είναι εντάξει;

ΧΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ: Στη Σητεία, με τα περσινά δεδομένα, όλοι οι εισακτέοι είχαν πάνω από τη βάση του δέκα, το ίδιο και η Ιεράπετρα. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα γεωγραφίας. Η γεωγραφία είναι ένα από τα κριτήρια, το άλλο κριτήριο είναι το αντικείμενο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απ’ αυτά που σας είπε ο κ. Καραμανλής, τί σας ικανοποίησε και τί όχι;

ΧΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ: Κατ΄ αρχήν έγινε μια εκτενής συζήτηση, όπου θέσαμε τα ζητήματα των ΤΕΙ. Δηλαδή μιλήσαμε για τα προβλήματα και για τις δυνατότητες που αυτός ο χώρος έχει. Είναι ένας χώρος με ευελιξία, με δυναμισμό, με εξωστρέφεια, που στηρίζει πολλές επιλογές γιατί τις θεωρεί απαραίτητες, όπως την αξιολόγηση των Ιδρυμάτων στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο Πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή αυτά τα αιτήματα. Συμφώνησε σε πολλά από τα ζητήματα που θέσαμε. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο θέμα της Ακαδημαϊκής Ολοκλήρωσης των Ιδρυμάτων, δηλαδή το να έχουν τη δυνατότητα τα ΤΕΙ να έχουν αυτόνομα μεταπτυχιακά. Υπάρχει πλέον το ερευνητικό δυναμικό σε αυτά τα Ιδρύματα και είναι κρίμα να μην αξιοποιείται, σε μια χώρα που παραμένει από τους τελευταίους στην ΕΕ όσον αφορά την έρευνα. Υπάρχει λοιπόν ένα δυναμικό ερευνητικό σε αυτά τα Ιδρύματα και μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα με μια μικρή θεσμική αλλαγή. Προτάθηκαν και συγκεκριμένοι τρόποι γι΄ αυτή τη θεσμική αλλαγή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιά είναι τα προβλήματα που θέσατε στον Πρωθυπουργό.

ΧΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ: Μπορώ να τα πω με δύο λέξεις: Είναι χρηματοδότηση, ανάλογη με τις ανάγκες τους. Το κλείσιμο της ψαλίδας με τον άλλο Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δηλαδή τα Πανεπιστήμια, είναι επιχείρημα ότι κάνουμε εξαίρετη αξιοποίηση των λίγων πόρων που διαθέτουμε. Το δεύτερο θέμα είναι η θεσμική ολοκλήρωση των Ιδρυμάτων. Αυτό που λέμε ακαδημαϊκότητα, που διαφοροποιεί και την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις άλλες βαθμίδες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τί σας είπε ο κ. Καραμανλής γι’ αυτά; Για τα χρήματα τί σας είπε;

ΧΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ: Ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο του περασμένους έτους της αύξησης των προϋπολογισμών, αλλά με τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η δημοσιονομική πολιτική. Δεν θα ήθελα να μεταφέρω τις απόψεις του, αλλά αυτό ήταν το πλαίσιο. Επίσης, ότι βλέπει θετικά αυτήν την ανάγκη τα Ιδρύματα πραγματικά να παίξουν το ρόλο που πρέπει να παίξουν στην ελληνική κοινωνία, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στην εκπαίδευση, αλλά προτιμά μια διαδικασία διαλόγου και παραπέρα υλοποίησης συγκεκριμένων μέτρων. Δεν υπήρξε συγκεκριμένος δηλαδή σε χρονοδιάγραμμα και σε μέτρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέσατε το θέμα να κλείσουν κάποια ΤΕΙ:

ΧΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ: Ένα γενικό πλαίσιο τέθηκε, σε σχέση με την περιφέρεια. Εδώ υπάρχουν ενέργειες που θα αναδιανείμουν του φοιτητές, θα επανεξετάσουν το πλαίσιο των αντικειμένων και της χωροταξικής τους κατανομής και με τα Πανεπιστήμια - γιατί υπάρχουν πολλές φορές παρόμοια - και νομίζω ότι ξεκινά μια διαδικασία, που, κατ’ εμέ, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ) Ήδη ελέχθησαν τα περισσότερα. Θα σας πω τί ζητήσαμε. Εμείς ζητήσαμε, κατ’ αρχήν, τη θεσμική ολοκλήρωση των Ιδρυμάτων, την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας τους. Ζητήσαμε να επιταχυνθεί η διαδικασία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, που ήδη έχει μπει σε μια καλή τροχιά, μετά από τα προβλήματα που είχαμε με το Συμβούλιο Επικρατείας. Επιβεβαιώσαμε ότι τα ΤΕΙ παραμένουν σταθερά υπέρ της αξιολόγησης, που θεωρούμε ότι είναι σημαντικός μοχλός για επίτευξη όλων των προηγούμενων, αλλά και για την ανάπτυξη του θεσμού και την ανάπτυξη της χώρας. Μιλήσαμε για το θέμα του βαθμού πρόσβασης και των προβλημάτων που δημιουργούνται στα περιφερειακά Ιδρύματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συμφωνείτε με τη βάση;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εν πολλοίς, θα λέγαμε ότι συμφωνούμε στο βαθμό πρόσβασης, αλλά με την προϋπόθεση - και συμφωνήσαμε όλοι- με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η Περιφέρεια, για την οποία όλοι αναγνωρίζουμε ότι έχει ανάγκη από τις μονάδες αυτές τις πανεπιστημιακές και τα ΤΕΙ, να μπορεί να σταθεί και ανταποκριθεί στο ρόλο της. Ο Πρόεδρος συμφώνησε μαζί μας και υπερθεμάτισε. Ο Πρόεδρος δέχτηκε τα αιτήματά μας, σε γενικές γραμμές, συμφώνησε μαζί μας. στο θέμα της θεσμικής ενίσχυσης - γιατί ζητήσαμε γενναία θεσμική και οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων - ο Πρόεδρος συμφώνησε και είπαμε ότι, στο προσεχές χρονικό διάστημα των ενός δύο ετών, θα πρέπει όλα αυτά να ολοκληρωθούν, σε συνεννόηση με το Υπουργεί Παιδείας βεβαίως και σε διαρκή συζήτηση με την πολιτική ηγεσία. Για τα οικονομικά ο Πρόεδρος είπε ότι δεσμεύεται και θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια που του επιτρέπουν τα δημοσιονομικά και το έλλειμμα που υπάρχει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων έχουν δώσει ραντεβού κινητοποιήσεων το Σεπτέμβριο. Εσείς θα διαχωρίσετε τη θέση σας από τις θέσεις των Πρυτάνεων για τις αλλαγές γενικότερα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θα θέλαμε να κάνουμε συγκρίσεις και να συσχετιστούμε με τους Πρυτάνεις. Δεν ξέρω οι κύριοι Πρυτάνεις τί σκεπτικό έχουν και πού αναφέρονται οι κινητοποιήσεις τους. Οι δικές μας επιδιώξεις είναι ξεκάθαρες. Τις επιδιώξεις μας τις εντάσσουμε στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό και στόχο της ανάπτυξης της χώρας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα κατέβετε στο δρόμο;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Όχι, γιατί να κατέβουμε στο δρόμο; Δεν καταλαβαίνω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί οι Πρυτάνεις θα κατεβούν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι Πρυτάνεις έχουν τους δικούς τους λόγους. Εμείς έχουμε τους δικούς μας, τους οποίους προβάλλουμε. Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση δέχεται τα αιτήματά μας και βάζουμε χρονικό προγραμματισμό για την επίτευξή τους, εμείς εκφράζουμε ικανοποίηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε που επιμένω, αλλά ήδη οι σπουδαστές σας κάνανε καταλήψεις και συντονίζουν τα βήματά τους με τους φοιτητές. Ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση υποτίθεται ότι είναι. Εσείς δεν μπορείτε να βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους Πρυτάνεις και να λυθούν συνολικά τα προβλήματα;

ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Είναι πολύ καλή η πρότασή σας. Θα έπρεπε να υπάρχει και νομίζω ότι υπάρχει και θα το επιδιώξουμε. Καταλαβαίνουμε ότι ο χώρος της Παιδείας είναι ευαίσθητος και εύκολα μπορούν αρπάξουν φωτιές. Όλα αυτά ξεκίνησαν με μια πρόταση προσχεδίου νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση. Ας δούμε πώς θα έρθει αυτό το προσχέδιο. Έχουμε τοποθετηθεί εμείς. Εμείς ως ΤΕΙ, είμαστε θετικοί γιατί στο άρθρο 2 ξεκαθαρίζει απόλυτα ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση έχει δύο τομείς, τον Τεχνολογικό και τον Πανεπιστημιακό. Ζητήσαμε αυτό να αναφερθεί και στο άρθρο 1 που μιλάει για την αποστολή των Ιδρυμάτων. Ζητήσαμε να γίνει αυτή η διευκρίνηση. Όπως μας ελέχθη από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αυτό το σχέδιο νόμου ναι μεν είναι διορθωτικό του 1286 (του Πανεπιστημιακού) αλλά, βεβαίως, αναλογικά θα εφαρμοστεί - το ζητήσαμε και εμείς αυτό - και στα ΤΕΙ. Και, τελικά, το αίτημά μας, το ενιαίο θεσμικό πλαίσιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, έγινε αποδεκτό. Αυτό εισπράξαμε εμείς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διανύουμε ήδη τον 18ο μήνα διαλόγου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Μέσα στο πλαίσιο αυτό και εκτός της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου συνεχίζεται ο διάλογος, ο Πρωθυπουργός, μετά τους Πρυτάνεις, συνάντησε σήμερα τους Προέδρους των ΤΕΙ.

Οι συζητήσεις κινήθηκαν σε τρία σημεία:

Πρώτον, στον ουσιαστικό ακαδημαϊκό χαρακτήρα των Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, που αμφισβητήθηκε λόγω της παλαιάς πολιτικής και της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δεύτερον, το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που πάει πολύ καλά. Ήδη δύο Προεδρικά Διατάγματα έχουν πάρει ΦΕΚ και άλλα εννέα βρίσκονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τρίτον, το ζήτημα της ολοκλήρωσης των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών, που, όπως είπα, περιλαμβάνει και τα αυτόνομα μεταπτυχιακά, αλλά και το ότι οι Πρόεδροι των ΤΕΙ θέλουν οι ρυθμίσεις που θα γίνουν, σε θεσμικό επίπεδο ως προς τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, να ακολουθούν τις ρυθμίσεις που θα γίνουν στα Πανεπιστήμια.

Θα συζητήσουμε βέβαια και πιο εξειδικευμένες προτάσεις.

Αλλά θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πολύ καλή συνεργασία και για το γεγονός ότι όλα τα θέματα συζητούνται και έχουν επιλυθεί αρκετά από τα ζητήματα τα δύο τελευταία χρόνια.

Σας υπενθυμίζω και τον περσινό Νόμο για τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελείται από δύο βραχίονες: από την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και την Τεχνολογική Εκπαίδευση, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιά είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία είναι λυμένα τώρα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Είναι του ξύλου - επίπλου και των ενδυμάτων. Γι’ αυτά έχουν εκδοθεί ΦΕΚ. Παράλληλα είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή ώστε να οδηγηθούν στο ΦΕΚ άλλα εννέα των τμημάτων οικονομικών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Των μηχανικών τί γίνεται;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Των μηχανικών θα μπούνε στο ΣΑΤΕ, για συζήτηση, περί τα τέλη Αυγούστου. Έχει προχωρήσει ένας μεγάλος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προχωρούν ικανοποιητικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ιδρύσετε καινούργια τμήματα; Θα κάνετε δεκτή την εισήγηση του Συμβουλίου της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για ίδρυση νέων τμημάτων στη Λευκάδα και στη Ζάκυνθο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτά θα τα δούμε. Θέλω να σας πω ένα πράγμα. Όπως είπα -το επανέλαβε και ο Πρωθυπουργός - δεν πρόκειται να κλείσουν ΤΕΙ.

Δεχόμαστε, σε συνεννόηση και με τους Προέδρους των ΤΕΙ και με την ΟΣΕΠ ΤΕΙ, να ρυθμίσουμε ζητήματα που έχουν σχέση με συγχώνευση τμημάτων, με δημιουργία ελκυστικών -αντ’ αυτών- άλλων τμημάτων, μέσα στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής και για τα ΤΕΙ και για τα Πανεπιστήμια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως φαίνεται να μην υπάρχει κοινό μέτωπο καθηγητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενόψει των κινητοποιήσεων του Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως γνωρίζετε, οι Πρυτάνεις, που είναι οι κατεξοχήν εκφραστές, συμμετέχουν στο διάλογο και έχουμε πει ότι θα δεχθούμε τις προτάσεις τους και νέες προτάσεις.

Στα περισσότερα από τα ζητήματα που εμείς έχουμε θέσει συμφωνούν. Τα θεωρούμε άλλωστε αυτονόητα.

Βεβαίως το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΣΔΕΠ θα κληθεί επίσης στη Βουλή να εκφράσει τις απόψεις του. Όπως γνωρίζετε, είχαμε και διάλογο μαζί τους. Αλλά δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εκφράσουν άποψη αν δεν φέρουμε εμείς πρόταση.

Τώρα που έχουμε φέρει την πρόταση νομίζω ότι παρουσιάζεται «πεδίον δόξης λαμπρόν» για να τοποθετηθούν επί της πρότασης ή να φέρουν νέες προτάσεις.

Πάντως ένα πράγμα πρέπει να κατανοήσουμε: Ο κόσμος ολόκληρος γύρω μας αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς. Δηλαδή πρέπει να εκσυγχρονιστούμε.

Η τεχνολογία τρέχει. Πρέπει να συνδέσουμε την ανάπτυξη με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved