nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: "Διαδηλώνουμε στην Θεσσαλονίκη" (25/8/06)


ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Σεπτέμβριος 2006

Ανεργία - Απολύσεις
Υποβάθμιση Παιδείας
Ακρίβεια - Λιτότητα
Περιορισμός Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006, 6.00 μ.μ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απευθύνουν αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους της χώρας μας, και τους καλούν να πάρουν μαζικά μέρος στο ενωτικό, εργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2006, στο 'Αγαλμα Βενιζέλου, για να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που οξύνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά μας προβλήματα, καθημερινά διογκώνονται και αυξάνονται, κάνοντας ολοένα και περισσότερο δύσκολη την καθημερινή επιβίωσή μας, αλλά και διευρύνοντας την απόκλιση από την Ε.Ένωση.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, κάνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα επιβίωσης για να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς ανθρώπινης ζωής, ανάλογης της προσφοράς τους, αλλά και του παραγόμενου πλούτου στη χώρα, τον οποίο καρπώνονται οι λίγοι και ισχυροί.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων συνεχίζονται και εντείνονται. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, τα κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται, με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

Η Δημόσια παιδεία υποχρηματοδοτείται και ασφυκτιά από πολιτικές που τείνουν να την απαξιώσουν και να την ιδιωτικοποιήσουν περαιτέρω. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών, ανέδειξαν με αποκαλυπτικό τρόπο τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της παιδείας και την ανάγκη να προωθηθούν μέτρα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και τη σύνδεσή τους με την απασχόληση.

Η ακρίβεια και η ανεξέλεγκτη άνοδος των τιμών μειώνουν δραματικά την αγοραστική μας δύναμη. Με πρόφαση και δικαιολογία την κούρσα ανόδου του πετρελαίου, η κερδοσκοπία οργιάζει και οι τιμές των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης πετούν στα ύψη, περιορίζοντας όλο και περισσότερο το καλάθι της νοικοκυράς.

Η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο επιχειρήσεων και οι απολύσεις είναι ο καθημερινός εφιάλτης των εργαζόμενων και της ελληνικής κοινωνίας με δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας (Β.Φ.Λιπασμάτων, Κλωστοϋφαντουργεία, Κεράνης, κ.λ.π.).

Η ανεργία, ειδικότερα των νέων και των γυναικών, είναι η μεγάλη πληγή και η αντιμετώπισή της αποτελεί απαίτηση όλης της κοινωνίας, γι΄αυτό και πρέπει να διαμορφωθεί νέο εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Διεκδικούμε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και όχι μόνο «ασπιρίνες» πρόσκαιρης ανακούφισης με μέτρα «αλληλεγγύης και πρόνοιας» που δεν λύνουν τα προβλήματα της ανεργίας, αλλά και της κοινωνίας.

Οι άνεργοι και οι απολυμένοι απαιτούν μόνιμη και σταθερή απασχόληση με ασφάλεια και ασφάλιση, με αξιοπρεπείς μισθούς και αμοιβές και ικανοποιητικά επιδόματα για όσο καιρό είναι άνεργοι.

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας βυθίζεται καθημερινά στα οικονομικά αδιέξοδα, ενώ η ασκούμενη πολιτική συσσωρεύει καθημερινά νέα βάρη, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία διευρύνεται, η απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι καταστροφική και ολέθρια, οι συντάξεις συνεχώς απαξιώνονται.

Η απουσία ενός σωστά προετοιμασμένου διαλόγου με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις και παράλληλα οι αποσπασματικές εξαγγελίες και οι προαναγγελίες περικοπής των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (ανατροπές στα βαρέα και ανθυγιεινά), όχι μόνο δεν συνιστούν υπεύθυνη κυβερνητική πολιτική, αλλά απεναντίας υποβαθμίζουν τις ασφαλιστικές παροχές και εντείνουν τα αδιέξοδα.

Οι αντεργατικές εισοδηματικές πολιτικές, η προσπάθεια κατάργησης της μονιμότητας και των εργασιακών σχέσεων των Δημοσίων υπαλλήλων μέσω και της συνταγματικής αναθεώρησης, πλήττουν σημαντικά τμήματα των εργαζομένων.

Οι εξαγγελλόμενες «μεταρρυθμίσεις» εξαντλούνται αποκλειστικά στην κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στο διαχωρισμό παλαιών και νέων, στην ανεμπόδιστη και ελεύθερη διαδικασία των απολύσεων και διευρύνουν το καθεστώς ζούγκλας που υπάρχει στην αγορά εργασίας.

Οι συλλογικές συμβάσεις μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ενώ οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις μας συχνά αντιμετωπίζονται, με αστυνομικά μέτρα καταστολής και βίας.

ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Δεν υπάρχουν άλλες ανοχές και αντοχές!

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Αύξηση των πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Κατοχύρωση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών και επέκτασή του στο Δημόσιο.

Πραγματική αντιμετώπιση των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Όχι άλλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις!!! Επίδομα ανεργίας στο 80% και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.

Ανάπτυξη που θα ενισχύει την απασχόληση, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα δίνει λύσεις στην ανεργία.

Πραγματικές αυξήσεις ΜΙΣΘΩΝ και ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ για αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή. Όχι στη διεύρυνση της φτώχειας και των ανισοτήτων!!

Αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Τακτοποίηση όλων των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ σύμφωνα με την πρόταση νόμου της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Νέο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο για τη βελτίωση των αποδοχών εργαζομένων και συνταξιούχων.

Προστασία και αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών. Λειτουργική ανεξαρτησία και αξιοκρατική στελέχωση της δημόσιας διοίκησης.

Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και του πληθωρισμού που μειώνει δραματικά τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ διευρύνει τα υπερκέρδη και τον πλούτο των μεσαζόντων και των κερδοσκόπων!

Χορήγηση ΤΩΡΑ!! επιδόματος ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων!!

Απόκρουση της φορολογικής επιδρομής, δίκαιο φορολογικό σύστημα, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση του αφορολόγητου, τιμαριθμική αναπροσαρμογή φορολογικής κλίμακας και κλιμακίων.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων (3385/05, 3429/05, 3377/06 κ.λ.π.), που αφαιρούν δικαιώματα από τους εργαζόμενους και τα χαρίζουν στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες.

Αρση της επιστράτευσης των Λιμενεργατών και όλων των αντεργατικών αποφάσεων (lock-out, κ.λ.π.) που ακυρώνουν τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες των εργαζόμενων.

STOP!

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις και στην ανεργία, στη μεγαλύτερη και πιο σκληρή κοινωνική αδικία.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 6.00 μ.μ. - ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved